NRK Meny
Normal

Kommer Hurtigruten endelig til Alta?

Alta klarer ikke å levere nok hotellrom til Finnmarksløpet. Nå jobbes det med å skaffe til veie en Hurtigrute.

Hurtigruten "Midnatsol"

Alta kommuner ønsker seg besøk av Hurtigruten i dagene før Finnmarksløpet. Det kunne hjulpet med tanke på hotellkapasiteten.

Foto: Vidar Knai / Scanpix

Alta Kommune vil løse innkvarteringsproblemene ved Finnmarksløpet med et Hurtigrute-skip.

Finnmarksløpets kanskje største utfordring sju uker før start er nemlig hotellkapasiteten i Alta, som for lengst er sprengt i fillebiter .

Har spurt

Derfor jobber Berit Erdal, som er rådgiver i Alta kommune, nå iherdig med å få hurtigruta til å komme innom Alta.

– Vi har gått ut med en forespørsel til Hurtigruten, for å høre hvorvidt de har en båt i opplag som de kan legge til Alta i de mest prekære dagene for å ta unna hotellkapasiteten.

– Eventuelt kan de seile inn og ta en avstikker fra seilingsmønsteret, hvor de også har med seg gjester, slik at også Hurtigrutens passasjerer kan få oppleve starten på Finnmarksløpet, og åpningen av Borealis Vinterfestival.

Hotellkapasitet et årlig problem

Finnmarksløpet arrangeres nå for 30. gang, og interessen er nå større enn noen gang. Derfor står allerede flere hundre overnattingsgjester på vent, og mange hundekjørere har ikke skaffet plass til dagene før løpsstart, 13. mars.

Men det er ikke bare deltakerne som trenger plass å bo. Samarbeidspartnere, turister, media, og staben rundt deltakerne trenger overnatting.

– Man kan ikke ha hotellkapasitet for slike store topper til enhver tid, og da må man tenke kreativt.

Frister med medieomtale

Gro Anett Olaussen i Finnmarksløpet håper derfor Hurtigruten bestemmer seg for å legge et skip til Alta i dagene før løpsstart.

– I så fall blir jeg veldig glad. Men jeg tror også det vil bety litt for Hurtigruten, de vil sikkert få en del medieomtale, noe som sikkert er bra for dem også.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.