NRK Meny
Normal

Sangfugl tør ikke dra hjem til spysykt barn

Jardar Johansen deler førjulstida mellom musikalprøver i Rogaland og julekonserter i nord. Men da han skulle hjem til Tromsø i helga, var det lettere sagt enn gjort.

Jardar Johansen
Foto: Jørn Resvoll / NRK

– Da jeg kom til Tromsø torsdag kveld, måtte jeg ta inn hos mamma. Årsaken til det var at sønnen min hadde fått spysjuka, og jeg tok ikke sjansen på å dra hjem, sier Jardar Johansen.

Da han spilte rollen som Jean Valjean i Les Misérables på Hålogaland Teater i Tromsø, fikk Johansen spysjuke på natten etter en forestilling.

Han forteller selv at han gikk ned åtte kilo på et døgn, og at han fremdeles var syk da han sto på scenen neste kveld.

– Det å spille forestilling dehydrert, uten energi og fremdeles syk, var noe av det vanskeligste jeg har gjort, sier han.

Hektisk program

Det tok fem dager å bli frisk, og det har han ikke tid til i sitt hektiske førjulsprogram.

For nå i desember er det bare helgene Johansen har tilbrakt i Nord-Norge. Hver fredag har han fått permisjon fra prøvene på Les Misérables i Sandnes, for på reise nordover å holde sine tradisjonelle julekonserter, som han har holdt på med hvert år siden 2001.

– Jeg syns faktisk det er artigere og artigere å gjøre disse konsertene. Det blir stadig mer utfordrende å finne nye måter å skape julestemning på, og mer spennende å se om jeg lykkes, sier Johansen.

Det er satt opp ekstrakonsert i Tromsø 20. desember.

Egen julehistorie

Selv om noen klassikere alltid er med, prøver han også å bytte litt på repertoaret. I år stiller han også med en egen julehistorie som en rød tråd. En bok han har laget sammen med forloveden.

Midt i det travle programmet var det så vidt Jardar Johansen rakk innom NRK for et førjulsbesøk.

Her kan du se hans versjon av «Himmel på jord»:

Jardar Johansen med "Himmel på jord".

Jardar Johansen og pianist Alexander Aarøen Pedersen spiller direkte i Morra i NRK P1. Foto: Dan Henrik Klausen.

Dersom ingen flere i familien blir syke i helga, håper Johansen å få en kveld hjemme etter at han er ferdig med konsertene på Finnsnes i Salangen og Lenangsøyra.

Så går ferden videre til Rogaland og flere prøver. Her er Johansen en del av ensemblet i Les Miserables, som har premiere i februar.