NRK Meny
Normal

Framfører legendarisk plate live

Karlsøy Prestegaard tar «Dyret (666)» med til Buktafestivalen 2016.

Karlsøy Prestegaard

Karlsøy Prestegaard

Foto: pressefoto

Her er kveldens gladnyhet for alle nordnorske rockefans: det myteomspunne bandet Karlsøy Prestegaard skal under Buktafestivalen i sommer framføre debutplata «Dyret (666)» i sin helhet.

Plata - som ble spilt inn i Svolvær - kom ut i 1982 og inneholdt låter som Khomeini, Lovmann og Shanty. Albumet har siden blitt reutgitt på CD og kassett, mens orginalutgaven på vinyl omsettes på bruktmarkedet for flere tusen kroner.

Dyret(666)

Originalutgaven av Dyret (666) fra 1982.

Nå reutgis plata også på vinyl, samtidig med at dagens utgave av Karlsøy Prestegaard skal framføre plata under Buktafestivalen i midten av juli.

– Karlsøy Prestegaard har gitt ut en av de kuleste LP-platene fra Nord-Norge noensinne. Det at vi nå har klart å få overtalt bandet til å være med å re-utgi albumet på vinyl for første gang siden det ble gitt ut for over 30 år siden og i tillegg får dagens Karlsøy Prestegaard til å fremføre albumet i sin helhet live på Bukta, det er virkelig et kick, skriver festivalens bookingsjef Robert Dyrnes i en pressemelding.

Karlsøy Prestegaard ble startet på Karlsøy i 1980, og oppkalt etter den gamle prestegården på øya. Bandet ble startet av Stein Ellysef Olsen, den eneste av originalbesetningen som fortsatt er igjen.

Karlsøy Prestegaard har siden gitt ut plater med ujevne mellomrom, og spiller også jevnlige konserter. Dagens besetning består av Stein Ellysef Olsen, Bjørn-Ole Olsen, Ariel Joshua Sivertsen, Arne Lund og Sjur Gabriel Olsen.