Alle i båten er hentet opp av helikopteret

Helikopteret til Sysselmannen har nå hentet opp mannskapet på åtte personer. Ingen skal være skadd etter at seilbåten fikk problemer utenfor Sørkapp i morges.

Laster kart, vennligst vent...

Seilbåten fikk problemer i dette området. Hovedredningssentralen fikk beskjed om hendelsen klokken 06.15 torsdag.

Helikopteret som tidligere i dag ble sendt ut fra Longyearbyen for å evakuere mannskapet om bord i seilbåten, ankom stedet like før klokken 11.00.

Klokken 11.45 opplyser redningsinspektør Tore Wangsfjord i Hovedredningssentralen Nord-Norge, at hele mannskapet er hentet.

– Alle er hentet opp av helikopteret, og er i god behold, sier han til NRK.

Nå fraktes de åtte personene til Longyearbyen, og Kystvakta har satt kursen mot båten, for å ta den med seg på slep.

Motor og ror sviktet

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om at båten hadde havnet i trøbbel klokken 06.15 torsdag, grunnet mye vind og stor bølgehøyde sørvest for Sørkapp. Området regnes som det sydligste punktet på Svalbard, og ligger rundt en times flytur unna Longyearbyen.

Båten hadde problemer med fremdriften, og måtte be om assistanse.

– Motoren sviktet, roret ble ødelagt og seilet spjæret så de hadde ikke lengre noen fremdrift. Det blåser frisk bris og liten kuling i området, men alle om bord skal være i god form, opplyste Wangsfjord tidligere i morges.

Seilbåten er registrert i Nederland.

Sysselmannen på Svalbard opplyste til NRK torsdag morgen at det var snakk om et forskningsskip. NRK har senere rettet dette til seilbåt, etter samtaler med Hovedredningssentralen Nord-Norge.