NRK Meny
Normal

Fikk sparken etter å ha kastet 15-åring av bussen – tapte i retten

Bussjåføren gikk til angrep på 15 år gamle Hamidou Camara. Mannen ble oppsagt, men ville gå rettens vei for å få jobben tilbake.

tingretten

Den 51 å gamle bussjåføren mistet jobben etter å ha kastet en 15-åring av bussen.

Foto: Petter Strøm / NRK

Det var september i fjor at Hamidou Camara på 15 år skulle ta bussen fra Setermoen til Bardufoss at han oppdaget at han hadde betalt voksenbillett, og tok deretter kontakt med bussjåføren for å få tilbake de 35 kronene han hadde betalt for mye.

Det endte opp med en heftig krangel, og bussjåføren svarte med å kaste 15-åringen av bussen.

Sjåføren har forklart at han blant annet fikk panikk da Camara tok tak i slipset hans, noe som gjorde det vanskelig å puste.

Ble filmet av medpassasjer

Episoden ble filmet av en medpassasjer og klippet ble vist på TV2 i ettertid. På videoen ser man tydelig at bussjåføren går til angrep på Camara.

I ettertid ble sjåføren suspendert av arbeidsgiveren Torghatten trafikkselskap, men mannen mente at han var uriktig oppsagt.

I mai i år møtte den 50 år gamle bussjåføren sin tidligere arbeidsgiver i Nord-Troms tingrett for å kreve jobben tilbake. Han krevde også oppreisning fra Torghatten etter oppsigelsen.

Fikk ikke medhold

Dommen ligger nå klar, og Nord-Troms tingrett gir ikke bussjåføren medhold i at oppsigelsen var urettmessig.

Retten har konkludert med at episoden utgjør et grovt pliktbrudd fra sjåførens side. Han ble også dømt til å betale saksomkostninger på 209 050 kroner.