NRK Meny
Normal

Anmelder bussjåføren som gikk til angrep på Hamidou (15)

Bussjåføren kastet Hamidou Camara ut av bussen da 15-åringen skulle på trening mandag ettermiddag. Nå anmelder Camara saken.

Hamidou Camara

Hamidou Camara ble sjokkert over behandlingen han fikk av bussjåføren.

Foto: Privat

– Jeg blir fortsatt sint når jeg ser videoen av det som har skjedd, sier Mariama Kindy Diallo, mor til Hamidou Camara (15).

Tidligere denne uken kunne TV2 vise videoen av at en bussjåfør på Setermoen i Troms gikk til angrep på den 15 år gutten da han var på vei til håndballtrening.

Camara hevder selv at bussjåføren gikk til angrep på ham etter at 15-åringen klaget på at han måtte betale for voksenbillett.

– Hamidou er preget av hendelsen, og vi har i dag anmeldt saken, sier Diallo.

Busselskapet etterforsker selv

Torghatten Buss, som driver ruta, har suspendert sjåføren, og prøver nå å få avklart hva som skjedde mandag ettermiddag.

– Vi prøver å hente ut video fra overvåkningen i bussen. I tillegg har vi sett på mobilopptaket som ble gjort av en passasjer, og pratet med flere personer, forteller Odd-Hermann Kristiansen, administrerende direktør Torghatten Buss.

Selskapet har også vært i kontakt med Camara og hans familie.

– Vi har hatt en god samtale, og beklaget oss. Han har også fått gratis busskort som et slags plaster på såret, forteller Kristiansen.

Hvorfor er det så viktig for dere å komme til bunns i denne saken?

– Det er en alvorlig sak. Vi har som hovedmål å transportere våre passasjerer trygt dit de skal hver dag. En slik hendelse undergraver den kvaliteten vi ønsker å bli forbundet med.