Evakuering i Nord-Troms etter jordras

E6 er sperret og et kilometerlangt område langs kysten i Sørkjosen i Nordreisa i Troms evakueres etter flere store jordras, opplyser politiet.

Politiet fikk de første meldingene om jordras klokken 2.51. Tre timer senere er tre hus og tre personer evakuert. Området er spredt bebygget, og flere hus er fraflyttet.

– Flere ringte inn. Et én kilometer langt område har rast ut helt eller delvis, og E6 er sperret, opplyser operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB.

Politiet har bedt om et helikopter fra Hovedredningssentralen Nord-Norge som de håper kan fly over området for å se på skadene.

Søker med båt og helikopter

– Et Sea King fra Banak sendes ned for å se på skadene. Det vil ta litt tid på grunn av dårlig vær, men det skal være på plass ut på morgenkvisten søndag, sier vakthavende redningsleder Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Flytiden er to timer. I mellomtiden søker politiet i området med båt.

– Det er lyst nå, og vi har ikke gjort noen funn, sier Hoff søndag morgen.

Han opplyser at kommunen har bedt om at en geolog vurderer rasfaren i området søndag.

Ingen skadde

– Det har gått flere ras langs strekningen. En molo, en kai og en brygge er rast på havet. Store masser har havnet i sjøen. Det er fortsatt bevegelser i området, sa Hoff en halvtime etter at raset gikk.

– Vi har ikke fullstendig oversikt foreløpig, men har ikke fått melding om skadde. Vår patrulje på stedet har vært og banket på flere dører, men flere har vært hjemme. De får uansett ikke flytte hjem om de kommer tilbake. Heldigvis er det ikke så mange hus her, og noen er fraflyttet, sier operasjonslederen.