NRK Meny
Normal

Chris Medina til Døgnvill

Artisten bak superhiten «What Are Words» besøker Tromsø.

Video Chris Medina på Rådhusplassen Topp 20

Chris Medina spiller lørdag på Døgnvill-festivalen i Tromsø.

Foto: Nyhetsspiller

– En artist som på kort tid har blitt svært populær. Man skal være bra borte for ikke å ha fått med seg sangen «What Are Words» og Medinas store sosiale engasjement, sier festivalsjef Hogne Rundberg.

Chris Medina (27) kommer fra Chicago, Illnois og var blant de 40 siste deltakerne i American Idol 2011.

Etter å ha blitt slått ut, ga han ut singelen «What Are Words». Sangen er inspirert av hans forlovede som ble hjerneskadet etter en bilulykke i 2009 og hans valg om å være der for henne. I musikkvideoen byr 27-åringen også på bilder fra deres liv etter ulykken.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Superhit

Video e03dfcc5-1bc3-44c9-a394-4d1c29e74802.jpg

VIDEO: Chris Medina sang sin superhit «What Are Words» for ett av Utøya-ofrene i Fana kirke 10. august.

«What Are Words» gjorde det sterkt i flere land og debuterte 22. april på en 6. plass på VG-lista. Uka etter toppet den lista. Samtidig gjorde sangen det svært godt på iTunes og er avspilt flere millioner av ganger på YouTube.

Chris Medina besøkte tidligere denne måneden Norge for å synge i begravelsen til ett av ofrene etter Utøya-massakren . Opptredenen kom i stand etter ønske fra foreldrene.

På årets Døgnvill-festival opptrer artister som bl.a. Robyn, John Fogerty, Roxette, Europe, Veronica Maggio, Admiral P, Enslaved, Kaizers Orchestra og Pendulum.