NRK Meny
Normal

Bymisjonen får kritikk for å hjelpe romfolk

Men veldedighetsorganisasjonen bryr seg ikke om det og vil fortsette hjelpen.

Ann Karina Sogge

Daglig leder i Kirkens Bymisjon i Tromsø sier de vil fortsette å hjelpe romfolk selv om noen er kritiske.

Foto: Simen Follesø Røiseland / NRK

Kirkens Bymisjon i Tromsø tilby mat, dusj, mulighet for klesvask og egenomsorg, men det er det flere som stiller seg kritisk til det arbeidet de gjør for romene på gata i Tromsø.

– Det høres jo ut som vi bare støtter romfolkene, og jeg syns man er veldig enøyd hvis man ikke ser at vi er store og viktige på omsorg for barn, ungdom og familier. Vi jobber med rusomsorg, og vi gjør små og store bragder i hverdagen, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon Ann Karina Sogge.

Vil fortsette å hjelpe

Tidligere denne uka fortalte NRK om arbeidet Bymisjonen gjør for å ta vare på romene. Ramona Alexa som er en av dem som hjelper til på bymisjonen lager mat to ganger i uka som de som ikke har mulighet til å lage seg en ordentlig måltid.

– Jeg elsker å lage mat, og jeg vil at de skal føle seg hjemme. Derfor lager jeg mat fra Romania, forteller hun.

Men flere er misfornøyd med at bymisjonen hjelper romanene som er på gata. Mange har hatt en mening om det på Facebook, og iTromsø referer blant annet denne kommentaren: «Jeg syns Bymisjonen skal støtte folk herfra, når jeg gir noen kroner er det for at folk fra området skal få seg litt varme og en matbit. Jeg gir ikke penger til romfolket».

Og noen trekker sin støtte til organisasjonen, og det syns Ann Karine Sogge er trist.

– Hvis folk syns at det lille vi gjør for romfolket med støtte fra den norske regjeringen er galt, så tenker jeg at vi må tåle det. Vi står virkelig for det vi mener, og vi har falt for kjærligheten. Vi tror på at det å gi gir utvikling, og personlig vekst og muligheter, sier Sogge.