NRK Meny
Normal

– Vi kan godt prøve Rosenborg på hjemmebane

Vegard Lysvoll (26) og Mohammed Ahamed Jama (30) ble heltene i 5-3 seieren mot Senja i andre runde i cupen. Duoen har tankene klare på hvem de vil møte i neste runde.

Mo og Lysvoll

Duoen som avgjorde mot Senja, vet hvem de ønsker i neste runde i cupen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Cup-oppgjøret mellom TUIL og Senja ble en målorgie av de sjeldene.

Hat-trick fra Vegard Lysvoll, og en meget viktig 4-3 scoring fra innbytter «Mo», var sentral i å sende «Dalingan» videre til neste runde med sifrene 5-3.

Der håper de på å få et storlag på besøk til TUIL Arena. i fjor ble Bodø/Glimt utklasset 6-2 i 3. runde i Dalen, året før måtte Strømsgodset reise utslått hjem fra Tromsdalen etter ekstraomganger (4-2).

– Det hadde vært artig å få TIL her på hjemmebane. Det hadde vært veldig kult, sier Mohammed Ahmed Jama, bedre kjent som «Mo»​ til NRK etter kampslutt.

  • SE ALLE MÅLENE HER:
Se målfesten på TUIL Arena i 2. rundekampen mellom TUIL og Senja. 5-3 endte kampen til slutt.

Se alle målene i cupfesten mellom TUIL og Senja. Kommentator: Gunnar Grindstein. Foto: Jørn Inge Johansen.

Lysvoll har også sine ønsker klare.

Så lenge det er hjemmebane så er jeg fornøyd. Jeg håper jo det er en motstander som trekker litt folk i« Dalen». De siste årene har vi vært god når vi har fått litt folkefest her. Så TIL er jo selvfølgelig greit, eller Vålerenga kanskje. Noe slikt. Vi tar det vi får, sier hat-trick-helten til NRK.

Hva med Rosenborg som dere tapte 1-7 mot på Lerkendal i fjor i 4. runde?

Vi var vel begge enig i fjor om at Rosenborg ville vi ikke ha. Men å møte de hjemme er jo en annen sak. Så hvorfor ikke? Vi kan godt prøve dem hjemme, sier Lysvoll.

– Ja, revansjere litt. Hvorfor ikke? skyter «Mo»​ inn fra siden, og begge drar på smilebåndet.

Populær

Hat-trick-helten var meget populær etter kampslutt.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

– Berg-og-dal-bane av en kamp

TUIL åpnet best mot Senja, og ledet 3-1 da lagene gikk til pause.

Senja åpnet til gjenjeld like sterkt i andre omgang, og midtveis ut sto stillingen 3-3 på TUIL Arena.

Men så ble «Mo» byttet inn, og svarte raskt med å sette inn 4-3 målet.

To minutter før ordinær tid puttet Lysvoll sitt tredje for dagen – vakkert opp i hjørnet etter samspill med «Mo», og fastsatte sluttresultatet til 5-3.

Det er en Berg-og-dal-bane av en kamp. Jeg synes vi er gode i store deler av første omgang. Vi leder da 3-1, og har muligheter til å score enda flere. Men utover i andre omgang, spesielt etter de får redusert, henger vi ikke sammen. Men så er vi veldig gode i avslutningen. Det viser moral av vi kommer tilbake igjen, sier TUIL-trener Gaute Uglestad Helstrup til NRK etter kampslutt.