NRK Meny
Normal

Huset brant for andre gang: – Vi har mistet alt vi hadde

Lill-Tove Andersen Bergmo og familien mistet alt de hadde da huset brant ned kun måneder etter at huset brant første gang.

Brann

Lill-Tove Andersen Bergmo tok selv dette bildet av huset sitt da det brant ned natt til mandag, bare måneder etter at det var brann der tidligere.

Foto: Lill-Tove Andersen Bergmo

Lill-Tove Bergmo

Lill-Tove Andersen Bergmo og familien har ikke noen sted å bo etter nattens brann.

Foto: NRK

– Vi lå og sov da hundene begynte å bjeffe, forteller Lill-Tove Andersen Bergmo til NRK.

Natt til mandag 24. mars hadde det begynt å brenne i huset deres ved Drabeng i Lyngen kommune. Natt til mandag skjedde det igjen.

Familien holdt fortsatt på å pusse opp etter brannskadene, og Lill-Tove, dattera og hundene sov ute i campingvogna utenfor boligen. Mannen var på vei hjem fra arbeid.

– Det er ikke uvanlig at hundene bjeffer, men jeg tok en titt ut gjennom vinduet. Da så jeg at hele taket på huset sto i full fyr, forteller hun videre.

Lill-Tove og resten av familien kom seg ut av campingvogna. Allerede da forsto hun alvoret.

– Brannen økte voldsomt fort. Da brannvesenet kom kunne vi ikke gjøre annet enn å se på at alt vi eier brant opp, forteller hun.

Huset var totalrenovert

I 2010 totalrenoverte familien huset i Lyngen. Brannen i mars skyldtes en feil i det elektriske anlegget. Politiet etterforsker nå nattens brann, som i tillegg til huset ødela to snøskutere og deler av campingvogna.

– Det er helt forferdelig. Nå er vi bare utrolig slitne. Vi har ikke sovet i hele natt, forteller Lill-Tove Andersen Bergmo.

Hjelp fra nærmiljøet

Familien står nå uten tak over hodet. Når NRK prater med Lill-Tove Andersen Bergmo er de hjemme hos svigerfamilien.

– Vi aner ikke hvor vi skal bo nå. Men vi får utrolig bra hjelp fra folk rundt oss. Det er så mye at vi nesten ikke klarer å besvare alle. Kommunelegen ser også etter husrom til oss, forteller Lill-Tove, som til daglig fungerer som leder for organisasjonen Spillavhengighet Norge i Nord-Norge.

– Kontoret brant ned med huset, men det er viktig å påpeke at arbeidet vårt ikke stopper selv om jeg er satt ut av drift. Vi har andre som kan ta seg av oppgavene som dukker opp.

Laster kart, vennligst vent...