NRK Meny
Normal

– Må stille krav til det vi driver med

Steinar Nilsen vil ha heltent TIL-lag hjemme mot Lillestrøm.

Steinar Nilsen

Tromsø-trener Steinar Nilsen under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på Viking stadion. Han vil se et heltent TIL-lag i neste kamp, Lillestrøm på Alfheim.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Steinar Nilsen vil verken korsfeste enkeltspillere eller krisemaksimere etter en sesongåpning som har gitt to tap på to kamper – og kun Bodø/Glimt bak seg på tabellen på målforskjellen.

Men dagen etter 1–3 for Viking i Stavanger sier Nilsen dette til NRK etter et møte med spillerne.

– Vi må også være såpass ærlig med oss sjøl – og si når noe ikke er bra nok – og hva som kan bli bedre. Så denne uka her blir det å jobbe med de tingene som ikke har vært bra nok, sier Nilsen til NRK.

  • Se hele intervjuet med Nilsen under:
Steinar Nilsen dagen etter kampen mot Viking - en kamp TIL-tapte 1-3.

Steinar Nilsen ser framover dagen etter tapet for Viking.

Keeperbytte?

Mot Viking tabbet keeper Benny Lekström seg ut på 2-1-målet til Viking. Men Nilsen vil ikke svare på om det kan bli et keeperbytte mot Lillestrøm på Alfheim søndag.

– Nå er det seks dager til kamp. Nå skal vi konsentrere oss om å trene godt. Så kommer vi til å ta ut de elleve som er klar mentalt og klar fysisk til å gå utpå her og slå Lillestrøm, sier Nilsen.

– Så om det er aktuelt å bytte keeper, det vil du ikke si noe om nå?

– Nei, det er ikke et tema i dag, i hvert fall, svarer Nilsen.

Ikke bekymra

Nilsen er klar på at det fortsatt er tidlig i sesongen, og vil ikke la de to første tapene prege kampen førstkommende helg. Han håper likevel at «Gutan» får en bedre kamp denne gangen enn i sesongåpninga mot Sarpsborg 08.

– Har denne starten gjort deg bekymra?

– Nei, fotball er ikke noe som gjør meg bekymra. Fotball er ei utfordring, hver eneste dag, og det er ei utfordring å være trener for TIL. Og det visste vi i inngangen til denne sesongen, sier Nilsen, og legger til:

– Verken trenere eller spillere må være overraska over at Tippeligaen er tøff for et nyopprykka lag. Nå må vi ta det som ei utfordring, og så må vi gå ut på banen og kline til.