NRK Meny
Normal

Så pent vær at meteorologen klatret på taket

Det fine været i Troms fortsetter. Tirsdag var soloppgangen i Tromsø så vakker at meteorologen rett og slett måtte ta seg en tur på taket for å nyte utsikten.

Soloppgang i Tromsø

Soloppgangen tirsdag sett fra Vervarslinga i Tromsø.

Foto: Meteorologisk instiutt

– Det var så flott å kunne se soloppgangen fra taket. Det har vært en vakker morgen og det ser ut til å bli en fin dag, virkelig fint, sier vakthavende meteorolog, Anita Ager-Wick.

Tirsdag er det så å si skyfritt i hele fylket, eneste unntaket er helt inne i grensestrøkene mot Sverige. Det er heller ingen nedbør i sikte.

– Det er rett og slett fordi vi har fralandsvind som gir mye fint vær i fylket, men grensestrøkene må som regel slite litt med skyer da.

Solen rekker ikke å varme opp

Meteorologen forteller at det ser ut som det gode været vil fortsette.

– Det blir skyfritt og flott, men ganske kaldt. I dag tidlig var det minus ti grader i Bardufoss og på Langes i Tromsø var det minus tre grader, sier Ager-Wick til NRK.

Onsdag fortsetter det med fralandsvind og da blir det som regel tørt vær.

– Det kan enkelte steder komme opp i frisk bris, ellers er det bare pent vær og relativt kjølig. Temperaturene vil stige et par grader utover dagen, men ikke mange. Vi kommer kanskje på en eller to plussgrader her i Tromsø. Solen rekker ikke lenger varme opp skikkelig før den går ned.

Snøbyger på Svalbard

Det går i skiftende bris i Nordenskiöld på Spitsbergen, men det vil etter hvert komme opp i sørlig bris i de nordlige områdene.

– Det er oppholdsvær nå, men utover dagen vil det bli enkelte snøbyger i nord og i vest. Temperaturen i Longyearbyen er på rundt minus to grader. Været vil bli mye av det samme i morgen.

Meteorolog Anita Ager-Wick forteller at fralandsværet i Troms er årsaken til at det er mye likt vær både her og der.

– Med fralandsvær blir det ganske stabilt vær som kan vare en stund. Det gjør ofte at vi får samme type vær, og så holder været seg også på Spitsbergen.

Hva planlegger du i det fine vinterværet? Del det gjerne med oss, slik mange andre gjør ved å bruke emneknaggen #NRKTroms på Instagram.

Laster innhold, vennligst vent..