NRK Meny
Normal

Brannvesenet har slukket lyngbrannen

Brannmannskapene har nå slukket lyngbrannen på Sørøya.

Lyngbrann Sørøya

Lyngbrann på Sørøya. Hammerfest brann- og redningstjeneste har flydd over området for å kartlegge brannomfanget.

Foto: Trond Ole Jensen

Brannmannskapet har nå slukket lyngbrannen, det opplyser overbefalsvakten i Hammerfest og Kvalsund Kjetil Myrvoll.

– De ble ferdig med slukkingen omtrent klokken 20.00, sier Myrvoll.

Supplybåten Njord Viking bisto med slukking og transport. Men det holdt ikke med stråler fra båten så mannskapet måtte fortsette slukking fra bakken.

Brann Sørøya
Foto: TROND OLE JENSEN

Flydd over området

– Vi jobber med saken og skal se om vi får den slukket snarlig, sa leder for forebyggende avdeling ved Hammerfest brann- og redningstjeneste Arild Johansen, til NRK tidligere i dag.

De fløy over området for å kartlegge brannomfanget.

– Vi har nå bedre kontroll over størrelsen og hvilket område det gjelder. Brannen øker noe i omfang, men det er foreløpig ikke fare for stor spredning, sier Johansen.

Han bekrefter at det ikke er hus i nærheten av lyngbrannen, og at de skal klare å begrense den når de setter i gang med slukkingen.

– Vi går i et møte nå for å bestemme hvilke grep som er nødvending. Jeg kan ikke si noe nå om når slukkingen begynner, vi må først se hva vi får tak i av ressurser, sier han.

De har ennå ikke vært på bakken og kan dermed ikke si noe om brannårsaken.

Laster Twitter-innhold

Det var politiet i Vestfinnmark som meldte om en lyngbrann i området Elvaskjæret på Sørøya onsdag formiddag.

– Det de har sagt til meg er at det ikke er noen på stedet der, de har fått et helikopter til å fly over området, og anslagsvis så er det en lyngbrann på ca 600x300 meter, sier operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrik Anders Bjørke Olsen til NRK.

– Det er ikke noe brannvesen lokalisert på nordre del av Sørøya. Denne delen av øya hører inn under Hammerfest kommune og er vårt ansvar, forteller Arild Johansen, leder for forebyggende avdeling i Hammerfest brann og redning til Finnmark Dagblad.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Sørøya» i nytt vindu