– Even (5) kommer hjem til jul

Den brannskadde femåringen Even Kvien er snart på tur fra Boston til Sjøvegan for å feire jul. Siden i april har han vært til behandling for brannskader etter at han, søskenbarnene og besteforeldrene ble rammet av en eksplosjonsartet lavvobrann.

Video Teltbrann i Salangen

VIDEO: Den tragiske ulykken i april kostet bestefar og ett av barnebarna livet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det blir kjempestas å få ham hjem igjen. Vi gleder oss veldig. Og det blir godt for han og foreldrene å få komme nært sine, sier «gammeltante» Wenche Bjørkeng til Troms folkeblad .

Femåringen er den yngste av de fire barna som i lag med besteforeldrene ble hardt skadd da en lekkasje fra et propanapparat skapte en eksplosjonsartet brann i lavvoen de oppholdt seg i. Bestefaren og det ene barnet døde av skadene de fikk i brannen.

Ulykken skjedde i Salangen i Troms i april og rystet hele Norge . En innsamlingsaksjon ble igangsatt og en million kroner ble skaffet for å hjelpe familien.

Viser framgang

Even ser ikke begrensninger, bare muligheter. Han gleda seg veldig til å få leke med andre unger, og det kan han endelig gjøre nå.

Wenche Bjørkeng, talsperson for familien Kvien

Siden i mai har femåringen vært under intensiv behandling på et spesialsykehus i Boston, USA.

– Fra mai til oktober var framgangen hans helt enorm. Han har kommet seg utrolig godt, situasjonen tatt i betraktning. Even har overraska mange, og det har de andre barna også, forteller hun.

Bestemora og de to søskenbarnene til Even kom hjem fra Haukeland sykehus i sommer. For dem begynner hverdagen å komme tilbake, skriver avisa.

Har ennå en vei å gå

Det er uklart hvor lenge femåringen kan bli hjemme før han må fortsette behandlingen.

– Even ser ikke begrensninger, bare muligheter. Han gleda seg veldig til å få leke med andre unger, og det kan han endelig gjøre nå. Selvfølgelig har han langt igjen, både operasjoner og trening, men han står på som den gutten han var før ulykka, smiler Wenche Bjørkeng.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.