NRK Meny
Normal

– Det kan fort bli en jevn fotballkamp

Finnsnes-treneren har tro på at de kan gi Tromsø IL god motstand i cupens andre runde.

Bjørn Johansen

Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen håper laget hans kan gi god motstand mot TIL.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Følelsen er litt ambivalent. Når vi fikk et eliteserielag skulle jeg helst sett at vi hadde fått et lag som ikke hadde vært på Finnsnes stadion tidligere – som for eksempel Vålerenga eller Rosenborg, sier Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen.

For den 24. mai møter Finnsnes TIL hjemme på Finnsnes stadion. Et oppgjør som finner sted for tredje gang i cup-historien.

Johansen frykter eliteseriemotstanden gjør veien litt lengre mot cupens tredje runde. Finnsnes ville slått sin egen klubbrekord om de skulle komme seg videre fra andre runde.

– Men når kampen først er der, så kommer vi til å glede oss maksimalt og prøve å slå ut TIL.

– Hvor store er sjansene for at det kan skje?

– Muligheten er der. Vi har spilt mot dem to ganger tidligere, og sist holdt vi dem til 2–2 og ble slått på straffespark. Dette er tredje gangen, så kanskje alle gode ting er tre, sier Johansen.

Håper på selvtillit og trykk

Johansen sier Finnsnes har blitt et godt fotballag, og mener de er atskillig bedre enn forrige gang de møtte Tromsø.

– Og på vårt beste har vi selvfølgelig muligheten til å slå dem på Finnsnes stadion.

Men foreløpig har poengfangsten vært mager for Finnsnes. De siste kampene har de tapt mot Grorud og HamKam, og har ikke helt nådd det nivået de hadde i fjor.

– Nå får vi tre kamper før vi skal ut mot Tromsø, og jeg håper at selvtilliten og trykket som vi hadde spesielt hjemme i fjorårssesongen er på plass når vi møter TIL. Da tror jeg fort det kan bli en jevn fotballkamp.