NRK Meny
Normal

– Det er så artig å kjøre snowboard, så jeg vil ikke stoppe med det

Selv om vi har beveget oss langt ut i juli har ikke alle lagt ski og snowboard fra seg i boden. Espen Jensen (15) benytter seg fortsatt av snømengdene i fjellet.

Espen Jensen

Espen Jensen er ikke som alle andre. Det faktum at det er sommer hindrer ikke han i å ta på seg ski eller snowboard, og sette utfor fjellene i nord.

Foto: Privat

– Forholdene er ganske bra. Det er våt snø så man får god fart, og god styring nedover bakkene, sier Espen Jensen.

Om få dager fyller Espen Jensen 16 år. Til tross for sin unge alder er han inne i sitt sjette år som snowboardkjører, men dette er det første året han kjører brett fra fjelltopper i Tromsø-området om sommeren.

– Man bør være litt god å kjøre

– Det er så artig å kjøre snowboard, så jeg vil ikke stoppe med det, sier Jensen om hvorfor han tråkker seg opp på fjelltoppene på sommerstid med brettet på ryggen.

– En fordel med toppturer om sommeren er at det ikke er snøskredfare, legger han til.

Men som man kan se i videoen han har lagt ut fra toppturen 13. juli – det er en viss fare for å kjøre på stein.

– Ja, hvis du er dårlig å kjøre kan det være fare for å kjøre på stein, men hvis du er litt god er det ikke noe problem. Man bør kunne svinge og bremse bra, og vite hvor bratt terreng man er i stand til å kjøre i, forteller den unge toppturentusiasten.

Se video av Espen Jensens tur ned fra Andersdaltind 13. juli:

God trening

Han anbefaler på det sterkeste å legge ut på toppturer på denne tiden om man liker den type turer der det også blir en del klatring.

– Det er fint å gå opp, og god trening, men det er nedkjøringen som er kul, sier Jensen.

Og selv om det ikke er snøskredfare er det viktig å være observant på hvordan føret er, slik at man ikke setter utfor på steder med for lite snø.

– Det ser man når man kommer frem, om det er mye våtsnø så er det ikke så alt for lurt. Men hvis det er gode forhold er det bare å sette i gang, sier Espen Jensen.