– Åsen verdt inngangsbilletten

TIL-trener Steinar Nilsen var brukbart fornøyd med poengdeling på Alfheim, men storfornøyd med målscorer Gjermund Åsen.

Steinar Nilsen

Tromsøs trener Steinar Nilsen skrøt av Gjermund Åsen etter 1-1 mot LSK.

Steinar Nilsen brukte store superlativer når han skulle beskrive nykommeren fra Ranheim etter 1-1 resultatet mot Lillestrøm.

– Han er en herlig fotballspiller som er verdt inngangsbiletten. Han er oppfinsom, bevegelig og har et herlig touch på ballen, sier Steinar Nilsen til NRK.

Og TIL-treneren tror Åsen, i likhet med de andre nykommerne, kan bli enda bedre med tid.

– Enda trenger vi å bruke tid med han og flere av de nye for å få til bedre samhandlig både offensivt og defensivt, sier Nilsen.

Se hele interjuvet med TIL-treneren her:

Created by InfoDispatcher

Steinar Nilsen etter 1-1 mot Lillestrøm - og årets første TIL-poeng.

Sitt første mål foran Alfheim-publikummet

Den meget viktige utligningen sørget for sesongens første poeng for «Gutan». Målet var trønderens andre nettkjenning for sesongen. Forrige serierunde banket han inn et spektakulært langskudd på Viking Stadion. Dermed står han bak begge TILs to mål etter tre spilte serierunder.

Men dagens scoring var hans første på Alfheim etter overgangen fra Ranheim i desember.

Selv synes 23-åringen at det var stas å få sin første nettkjenning foran hjemmepublikumet, men han var skuffet over at kampen endte med kun ett poeng.

Gjermund Åsen scoring mot Lillestrøm

Her har Gjermund Åsen akkurat utlignet for Tromsø på Alfheim.

– På hjemmebane skal vi ha tre poeng. Jeg sitter igjen med en skuffende følelse nå, sier Åsen til NRK.

Men du scorer ditt første mål på Alfheim, hvordan var det?

– Det var artig det. Vi trengte en scoring der, og en liten vitamininnsprøytning etter de hadde scoret. Men målet hadde betydd mye mer hvis vi hadde fått tre poeng.

Se hele interjuvet med den nye Tromsø-yndlingen her:

Her er intervjuet med Gjermund Åsen etter 1-1 mot LSK.

Lillestrøm først i målprotokollen

Etter en åpning på Alfheim uten de store målsjansene til begge lag, var det Lillestrøm som fikk kampens første store mulighet etter en halvspilt første omgang.

Fofana spiller Knudtzon nydelig gjennom. Men forrige rundes utskjelte TIL-keeper, Benny Lekstrøm, reddet avslutningen mesterlig med en benparade, og hindret med det scoring for gjestene.

Kanskje var det et forvarsel om hva som skulle komme. For ca 10 minutter senere var samme mann på pletten for gjestene igjen. Etter en Kippe-stuss fra en dødball, demper Knutdzon ballen på brystet og har denne gangen få problemer med å overliste Lekström. Dermed sto det en 1-0 til Kanarifuglene.

Da var det nok mange på Alfheim som kunne se for seg et likt kampbilde som i første serierunde. Hvor TIL stanget forgjeves i en Sarpsborg-mur.

Men der hvor utligningen aldri kom mot Sarpingene, kom svaret på kun to minutter fra Åsen og Tromsø i dag.

Ondrasék vinner i luften og legger igjen til Åsen. Han demper ballen, før han klinker til på halvspretten og sender ballen forbi en utspilt Origi i målet til gjestene.

På tross av både frisparkskudd i tverrliggeren for Lillestrøm, og flere gode sjanser for hjemmelaget fastsatt Åsens mål sluttresultatet til 1-1 på Alfheim.