NRK Meny
Normal

– 17 kilometer er ingenting!

To spreke tvillinger la i dag ut på Folkerittet, som for første gang arrangeres av Tour de Andørja.

Tvillinger

Sigurd med racersykkel og Vetle med offroadsykkel. Vetle sparer nå så han kan kjøpe en like sprek sykkel som broren.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Blant de 71 personene som var registrert til start i Folkerittet under Tour de Andørja stakk to lyse, for ikke å nevne svært like, hoder seg ut. Tvillingene, som fyller ni år i september, la klokken 11.30 ut på hver sin sykkel.

– 17 kilometer er ingenting, sier tvillingene Vetle og Sigurd Hanssen, som stilte til start i Sørvik i rittet som er en nyvinning i Tour de Andørja.

Forskjellig utstyr

Selv om de starter samtidig er det ikke snakk om at tvillingene er store konkurrenter, men det er mye på grunn av utstyret. Vetle stiller med en offroadsykkel, mens Sigurd har en skikkelig racer.

– Grunnen til at jeg har en ekte racer-sykkel er fordi jeg vant den under loddtrekninga i fjor. Det var egentlig Vetle som hadde mest lyst på den, men når jeg vant den må jeg jo også beholde den, sier Sigurd.

Topp å være med

Det syns Vetle for så vidt er greit, selv om han er den mest konkurranseivrige av tvillingene.

– Ja, jeg liker å konkurrere men jeg har ikke sjangs mot sykkelen til broren min. Men jeg har begynt å spare til en like bra konkurransesykkel, sier han.

Begge guttene synes det er topp å være med, og bruker sykkelløpet til å holde seg i form til andre aktiviteter, som fotball.