Hopp til innhold

ፒኤስቲ ብዛዕባ ግብረሽበራዊ መጥቃዕቲ ካብ ሕሉፍ የማናውያን

Terrortrusselen fra høyreekstremister er nå like stor som fra ekstreme islamister. Det mener Politiets sikkerhetstjeneste. Trusselen fra høyreekstreme har utviklet seg negativt fra i fjor. PST sier det er mulig at det vil skje et terrorangrep i Norge i året som kommer.
ራዕዲ ናይ ግብረሽበራ ካብ ሕሉፍ የማናውያን ምስ ሕሉፋት ኣስላም ተዳሪግዎ ኣሎ። እዚ ናይ ውሕስነት ኣገልግሎት ዝህቡ ፖሊስ ዝበልዎ እዩ። ካብ ዝሓለፈ ዓመት ኣትሒዙ ራዕዲ ካብ ሕሉፍ የማናውያን ዝለዓል ኣሉታውነት ኣማዕቢሉ ኣሎ። ፒኤስቲ ከም ዝበልዎ፣ ኣብዚ ዝመጽእ ዓመት ግብረሽበራዊ መጥቃዕቲ ከይተኻየደ ኣይተርፍን እዩ ይብሉ።

ቶርጓሚ: ሳምሶን ተወልደ ገብረግዚኣብሄር

ንዝያዳ ሓበሬታ ብዛዕባ ኖርወይ ብ ትግርኛ

nnorge@nrk.no

Politiet er bekymret for enda en sak der unge lokket voksne i en felle. Fem personer er siktet etter at de traff en mann i 40-årene. Ungdommene beskyldte mannen for å være pedofil. Videoen av møtet er publisert i sosiale medier.

ንኣሽቱ መንእሰያት "መፈንጥራ ጾታዊ ርክብ" ብምድላው ንዓበይቲ ሰብኡት የታልልዎም ኣለዉ። 21.06.2024

Den norske sykelønnsordningen beskrives som en «eksepsjonelt god ordning» i rapporten som finansministeren fikk fra OECD, som er Organisasjonen for økonomisk. I snitt er vi borte fra jobb 28 dager i året. Det er mest i Europa, ifølge OECD.

ኖርወይ፣ ካብ ኤሮጳ ዝለዓለ ብኩራት ካብ ስራሕ፣ ብሰንኪ ሕማም ምኽንያት፣ ተመዝጊቡ 20.06.2024

Det er ventet hetebølger og høye temperaturer hele sommeren. Hva kan man gjøre for å overleve en hetebølge. I videoen er det gode tips.

ብሉጽ ምኽርታት፣ ኣብዚ ማዕበላዊ ሙቐት ዝረኣየሉ ዘሎ እዋን 20.06.2024