Hopp til innhold

ፒኤስቲ ብዛዕባ ግብረሽበራዊ መጥቃዕቲ ካብ ሕሉፍ የማናውያን

Terrortrusselen fra høyreekstremister er nå like stor som fra ekstreme islamister. Det mener Politiets sikkerhetstjeneste. Trusselen fra høyreekstreme har utviklet seg negativt fra i fjor. PST sier det er mulig at det vil skje et terrorangrep i Norge i året som kommer.
ራዕዲ ናይ ግብረሽበራ ካብ ሕሉፍ የማናውያን ምስ ሕሉፋት ኣስላም ተዳሪግዎ ኣሎ። እዚ ናይ ውሕስነት ኣገልግሎት ዝህቡ ፖሊስ ዝበልዎ እዩ። ካብ ዝሓለፈ ዓመት ኣትሒዙ ራዕዲ ካብ ሕሉፍ የማናውያን ዝለዓል ኣሉታውነት ኣማዕቢሉ ኣሎ። ፒኤስቲ ከም ዝበልዎ፣ ኣብዚ ዝመጽእ ዓመት ግብረሽበራዊ መጥቃዕቲ ከይተኻየደ ኣይተርፍን እዩ ይብሉ።
En tenåring er ikke alltid like lett å forstå. Mye av avklaringen ligger i hjernens utvikling. Tenåringshjernen tikker på en helt annen måte enn en voksen hjerne. Marte Roa Syvertsen forsker på ungdomshjernen. Hun kan gi oss noen svar på hvorfor ting blir som de blir med tenåringen i hus.

ሓንጎል መንእሰያት ብኸመይ ይምዕብል፧ 27.05.2023

Sportsdrikken Prime selges fortsatt i Norge, tre uker etter at Mattilsynet slo fast at salget er i strid med norske regler. Drikker, som er populær blant barn, har et høyt innhold av A-vitamin, som på sikt kan føre til leverskade.

ምጥሓስ ሕጊ፣ ኣብ መሸጣ ራይም 27.05.2023

Kunnskapsminister Tonje Brenna må svare til Stortinget etter eksamenskaoset i vgs. Det krever Frp og Venstre. Lektorlaget sier de før eksamen advarte Kunnskapsdepartementet om at digitale systemene ikke fungerte godt nok.

ብዙሓት ተመሃሮ በቲ ኣብ መርመራ ዘጋጠመ ጸገማት ተጸልዮም። 27.05.2023