NRK Meny
Normal

Yara-sjefen: – Dagens hendelse var dramatisk

PORSGRUNN (NRK): Yara varsler nå at de vil gå gjennom rutinene sine etter syrelekkasjen på Herøya industripark i dag. 13 personer ligger fortsatt på sykehuset etter ulykken.

Per Knudsen

VET IKKE ÅRSAKEN: Fabrikksjef ved Yara i Porsgrunn, Per Knudsen, sier de nå skal prøve å finne svar på hvordan lekkasjen kunne skje.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Klokken 08.40 onsdag morgen gikk alarmen på Herøya industripark, og området inne på fullgjødselfabrikken til Yara ble sperret av. Det skulle vise seg at det var en lekkasje i en pakning, som førte til at salpetersyre lakk ut.

– Det var en stor og dramatisk hendelse i mine øyne, sier fabrikksjef ved Yara, Per Knudsen.

Innlagt på sykehus

Sykehuset Telemark

13 personer er onsdag ettermiddag fortsatt lagt inn på Sykehuset Telemark i Skien etter ulykken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

13 personene ble innlagt på sykehus etter ulykken, og onsdag ettermiddag opplyser Sykehuset Telemark at de fortsatt er innlagt. Flere av pasientene vil bli værende på sykehuset for observasjon, men det er ikke meldt om alvorlig skade på noen av dem.

– For én av pasientene ble situasjonen ansett som mer alvorlig enn for de andre, og denne personen har vært til behandling på intensivavdelingen, opplyser Sykehuset Telemark i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Ti av pasientene er overført til medisinske sengeposter, mens to fortsatt ligger på observasjonspost.

– Ved gasseksponeringer kan det oppstå komplikasjoner over tid, og derfor vil de være til medisinsk observasjon, sier Knudsen.

Laster Twitter-innhold

Skal finne årsaken

Det var en pumpe som sprakk inne på Yara sitt anlegg i Porsgrunn onsdag morgen. Pumpen stod med fullt trykk, og gjennom en sprekk strømmet det ut salpetersyre.

– Vi må gå gjennom rutinene våre, og prøve å finne årsaken til dagens ulykke. Det er viktig for å unngå at dette skjer igjen, sier Yara-sjefen.

Syrelekkasje på Herøya industripark

Politiet rykket raskt ut til Herøya etter at alarmen gikk onsdag morgen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK