NRK Meny
Normal

Telemark kan tape – igjen

Stortingsrepresentant Geir Bekkevold (KrF) sier politikerne nå må kjempe hardt for å få nytt senter for kreftpasienter til Telemark. Ellers taper fylket en viktig kamp.

Geir Bekkevold i KrF
Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Innen 2019 skal et nytt strålesenter for kreftbehandling plasseres enten i Tønsberg eller i Skien.

Sykehuset Telemark, hovudinngang

Sykehusdirektør Bess Frøyshov er klinkende klar på at et nytt kreftsenter bør legges til Telemark.

Foto: Anne Lognvik / NRK

En arbeidsgruppe fra Oslo universitetssykehus har i en rapport til Helse Sør-Øst pekt på Tønsberg som det naturlige stedet for plassering, noe som selvsagt møter sterk motstand i Telemark.

– Innbyggerne i Telemark har det laveste forbruket av stråling, fordi det er så lang reisevei i dag. Ved å legge et strålesenter i Tønsberg, vil det fortsatt være over en times reisevei for alle telemarkinger. Faktisk opp i to timer for enkelte, sa sykehusdirektør Bess Frøyshov til NRK mandag denne uka.

 • Hør hele debatten her

Nå får hun også støtte fra stortingspolitikerne i fylket.

– Kampen er ikke tapt

Solveig Sundbø Abrahamsen

Solveig Sundbø Abrahamsen i Høyre mener det er på tide med endringer i norsk helsevesen.

Foto: Roald Marker / NRK

Stortingsrepresentant Geir Bekkevold fra KrF sier telemarksbenken må kjempe for en plassering i Skien. Høyre-kollega på Stortinget Solveig Sundbø Abrahamsen vil kjempe med ham.

– Kampen er ikke tapt. Og vi ønsker en sterkere politisk styring over helseforetakene fra Stortingets side, sier Abrahamsen.

19. mai skal helse- og omsorgskomiteen på Stortinget diskutere om man skal fjerne Helseforetaksmodellen, slik at hvert sykehus og lokale helseforetak får mer ansvar.

– Foretaksmodellen er gått ut på dato, og vi må tenke nytt. Mange av oppgavene kan legges på de lokale helseforetakene, sier Geir Bekkevold.

 • Sikret spor etter hytteinnbrudd

  Politiet har sikret spor etter at det ble meldt om innbrudd ved to hytter på Gavlesjå i Notodden.

 • Nenseter nummer 11

  Skiskytter Aslak Nenseter fra IL Skarphedin gikk inn til en 11. plass under 15 km fellesstart på Sjusjøen søndag ettermiddag. Nenseter hadde en bom og var ett minutt bak vinner Erlend Bjøntegaard i mål.

 • Hytteinnbrudd på Notodden

  Politiet har undersøkt to hytter på Gavelsjå på Notodden etter melding om innbrudd. De opplyser å ha sikret spor fra stedet.

 • Ingen brann

  Røykutviklingen på et loft i Haavard Gibøens gate på Notodden skyldtes ikke brann, men nedslag i pipa.