NRK Meny
Normal

Vil fjerne tiggercampen ved E18

Tiggercampen på Skredderrønningen ved E18 i Porsgrunn, skal fjernes i løpet av kort tid. Det bestemte Arbeiderpartiet tirsdag, og de vil fremme forslaget for bystyret i neste møte.

Tiggercampen i Porsgrunn

Tiggercampen ved E18 på Lanner skal nå bort.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ordfører i Porsgrunn, Øystein Beyer, sier til NRK.no at det ble stemt over å enten utvide med dusj og muligheter for overnatting i campingvogn, eller å fjerne campen.

Ordføreren peker på at mange har klaget på tiggercampen, og at det ikke lenger er verdige boforhold i området.

– Det har kommet en del signaler på at dette er uverdig. Det er tilbud, men ting blir plukket ned og det er griserier rundt i området.

I april i år gikk begge varaordførerne i både Skien og Porsgrunn ut og sa at de ønsket å beholde tiggercampen på Lanner i minst ett år til.

– Vi foreslår at tiggercampen fortsetter hvert fall ett år til, med noe justeringer ut ifra de erfaringene vi har hatt, sier varaordfører i Skien, sa Geir Arild Tønnesen til NRK den gang.

Anlegget ble etablert i slutten av august i fjor, og har skapte sterke reaksjoner i lokalmiljøet. Det har også kommet en del naboklager.

Fikk besøk av folk hjemme

Ordføreren forteller at i vinter kom noen som hadde besøkt tiggercampen, og fortalte at der var det ikke verdige forhold.

– De fortalte om folk som lå på toalettene, og det har med verdighet å gjøre. Vi må bare erkjenne at de er EØS-borgere, og våre forpliktelser overfor dem er som for andre EØS-borgere, sier Beyer.

Ordfører i Bamble, Jon-Pieter Flølo sier de kommer til å støtte hva de andre kommunenes vedtak.

– Jeg støtter ikke en opprettholdelelse av tiggercampen personlig, men vi går for det de andre gjør. Denne campen koster penger, og tjener ingen hensikt, sier han.