NRK Meny
Normal

Ser du tunnelåpningen?

Selv om vi er inne i den første sommermåneden, er det lite som tyder på det i fjellet. Der er det snøstorm og stengte fjelloverganger.

E134 over Haukelifjell

SNØSTORM: Dette viser forholdene over Haukelifjell i retning vest.

Foto: Webkamera/Statens vegvesen

E134 over Haukeli er stengt på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.

– Det er et skikkelig ruskevær. Det er snø og blåser kraftig. Vinden veksler mellom sterk kuling og liten storm, sier Andreas Larsen, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Laster Twitter-innhold

Det er også problemer på flere andre fjelloverganger:

Laster Twitter-innhold

Fv 50 Hol - Aurland er også stengt, melder Statens vegvesen.

Dermed er det bare fjellovergangene på Stryn og i Hemsedal som er åpne for normal trafikk mellom øst og vest.

– Uværet ser ut til å vare en god stund, men vinden skal løye i 18-tida, sier Andreas Larsen.

Ikke bedre før til kvelden

Ifølge Yr.no er det ventet at vinden skal minke til frisk bris i kveld. Men det vil fortsatt komme snø- eller sluddbyger. På østsida kan det bli sol innimellom.

Det har ikke kommet noen meldinger til Statens vegvesen om at det står biler og venter verken ved Vågslidtunnellen på Telemarkssida eller Liamyra bom på Hordalandsida av Hardangervidda.

– Hvor vanlig er det med snøstorm i fjellet første dagen i juni?

– Det er ikke veldig vanlig. Jeg hadde ikke akkurat venta det da jeg kom på jobb i dag, sier trafikkoperatør Andreas Larsen i Statens vegvesen.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.