NRK Meny
Normal

Helgesen: – Ingen krise i Høyre

Det har vært turbulens i flere av Høyres lokallag i Telemark etter valget, men fylkeslederen avviser at det er krise i partiet.

Gunn Marit Helgesen

Leder av Telemark Høyre, Gunn Marit Helgesen sier den interne uroen i flere lokallag kan være skadelig for partiet.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det er selvsagt ikke ønskelig med interne problemer, men det er overhodet ingen krise i Høyre, sier fylkesleder Gunn Marit Helgesen.

Tidligere denne uka ble det kjent at den profilerte avtroppende varaordføreren i Bamble, Unni Brekke Kiøsterud har meldt seg ut av Bamble Høyre.

Vest-Telemark Blad skriver i dag om intern uro i Høyre i Nissedal, mens Varden melder at avtroppende varaordfører i Porsgrunn, Erik Bystrøm også har meldt seg ut av partiet. (Krever innlogging).

– Jeg er overrasket over at Bystrøm melder seg ut. Men det er en helt legitim handling som vi er nødt til å respektere, sier leder av Høyre i Telemark, Gunn Marit Helgesen.

Intens forhandlingsperiode

Høyre gjorde et dårligere valg i Telemark i år enn for fire år siden, og har mistet posisjoner flere steder. Det er allikevel for tidlig å si noe om årsaken til de interne problemene i lokallagene, sier Helgesen.

– Det er ingen tvil om at det har vært intense forhandlinger i flere kommuner, og da kan temperaturen til tider bli høy. Men vi må ta en runde på dette etter hvert.

Mye av turbulensen har skyldtes uenighet om hvilke partier man ønsker å samarbeide med etter valget. Helgesen avviser at fylkespartiet har noen innvirkning i slike spørsmål.

– Det styrer lokallagene helt selv, sier Helgesen.

Bedre partikulturen

Hun mener partikulturen i Høyre stort sett er bra, men ser at turbulensen viser rom for forbedringer.

– Det er lov å være uenige, men man må respektere flertallet i et demokrati. Og blir man nedstemt i partiet, er det på samme måte som i bystyret eller kommunestyret, det må man leve med, sier hun.

Hun er også overrasket over at den interne oppvasken blir tatt i mediene.

– Jeg vet det er tøffe tak i andre partier også, men der blir ting holdt internt. Det kan vi bli flinkere til, avslutter fylkeslederen.

 • Har gripe ein person

  Politiet har gripe ein person som dei meiner er gjerningspersonen frå ranet av Vitus apotek i Porsgrunn. Dei har funne medisinar som stammar frå apoteket. Personen vil bli køyrd i arrest for vidare oppfølging og etterforsking.

 • Knivran i Porsgrunn

  Vitus apotek i Jernbanegata i Porsgrunn er ranet av en person som truet de ansatte med kniv. Store politistyrker søker etter gjerningspersonen, og politiet ber om tips fra vitner som kan ha sett gjerningspersonen løpe fra stedet.

  Ran av Vitus apotek i Porsgrunn
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • NRK vil bli i Porsgrunn

  NRK Telemark skal flytte fra Borgeåsen, og etablere seg på nytt i Porsgrunn. Eiendommen på Borgeåsen vil bli solgt, og NRK vil nå gå ut i markedet og søke etter nye lokaler sentrumsnært i Porsgrunn kommune. – Vi ser for oss økt regionalt samarbeid i åra framover, og Porsgrunns sentrale beliggenhet med gode kommunikasjonsmuligheter, er bakgrunnen for at vi velger å reetablere oss her, sier regionredaktør Heidi Pleym.

  Heidi Pleym
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Forbanna

  Bård Hoksrud støtter Sylvi Listhaug på sosiale medier. – Jeg er forbanna over opposisjonens herjinger mot Listhaug, og har klare meninger om flere i opposisjonen og KrF, men lar det være nå, sier Hoksrud.

  Bård Hoksrud
  Foto: Anne Lognvik / NRK