NRK Meny
Normal

Helgesen: – Ingen krise i Høyre

Det har vært turbulens i flere av Høyres lokallag i Telemark etter valget, men fylkeslederen avviser at det er krise i partiet.

Gunn Marit Helgesen

Leder av Telemark Høyre, Gunn Marit Helgesen sier den interne uroen i flere lokallag kan være skadelig for partiet.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det er selvsagt ikke ønskelig med interne problemer, men det er overhodet ingen krise i Høyre, sier fylkesleder Gunn Marit Helgesen.

Tidligere denne uka ble det kjent at den profilerte avtroppende varaordføreren i Bamble, Unni Brekke Kiøsterud har meldt seg ut av Bamble Høyre.

Vest-Telemark Blad skriver i dag om intern uro i Høyre i Nissedal, mens Varden melder at avtroppende varaordfører i Porsgrunn, Erik Bystrøm også har meldt seg ut av partiet. (Krever innlogging).

– Jeg er overrasket over at Bystrøm melder seg ut. Men det er en helt legitim handling som vi er nødt til å respektere, sier leder av Høyre i Telemark, Gunn Marit Helgesen.

Intens forhandlingsperiode

Høyre gjorde et dårligere valg i Telemark i år enn for fire år siden, og har mistet posisjoner flere steder. Det er allikevel for tidlig å si noe om årsaken til de interne problemene i lokallagene, sier Helgesen.

– Det er ingen tvil om at det har vært intense forhandlinger i flere kommuner, og da kan temperaturen til tider bli høy. Men vi må ta en runde på dette etter hvert.

Mye av turbulensen har skyldtes uenighet om hvilke partier man ønsker å samarbeide med etter valget. Helgesen avviser at fylkespartiet har noen innvirkning i slike spørsmål.

– Det styrer lokallagene helt selv, sier Helgesen.

Bedre partikulturen

Hun mener partikulturen i Høyre stort sett er bra, men ser at turbulensen viser rom for forbedringer.

– Det er lov å være uenige, men man må respektere flertallet i et demokrati. Og blir man nedstemt i partiet, er det på samme måte som i bystyret eller kommunestyret, det må man leve med, sier hun.

Hun er også overrasket over at den interne oppvasken blir tatt i mediene.

– Jeg vet det er tøffe tak i andre partier også, men der blir ting holdt internt. Det kan vi bli flinkere til, avslutter fylkeslederen.

 • 1–0 Odd

  Odd leder 1–0 over Lillestrøm til pause, etter scoring av Sigurd Hauso Haugen. Odd har dominert store deler av omgangen, men Lillestrøm har vist seg farlige på kontringer.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen