Politiet advarer mot lokketilbud

– Er tilbudet for godt, er det nok heller ikke sant, sier Konstituert visepolitimester i Telemark Odd Skei Kostveit.

Odd Skei Kostveit

Konstituert visepolitimester Odd Skei Kostveit advarer folk mot å ta i mot tilbud fra Irske og Britiske arbeidere.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Politiet advarer nå mot såkalte Travellers som er tilbake i Telemark.

Politiet advarer mot britiske "travellers"

– Politiet har opplysninger om at irske/britiske grupperinger igjen er tilbake i Norge og Telemark. Politiets råd til dem som oppsøkes av disse asfalt- og steinleggere er å ikke inngå noen som helst avtale med dem, sier Kostveit.

Disse grupperingene har i flere år oppsøkt Norge i sommerhalvåret for å tilby sine tjenester til privatpersoner. De tilbyr asfalt-/steinlegging, gartner- og hagetjenester og enkelt vedlikehold til svært lave priser, jobber ”svart” og krever forhåndsbetaling, ofte uten å fullføre avtalt arbeid.

Kan være farlige

– Betalingen øker også ofte når arbeidet er utført, og da har man ofte lite å slå tilbake igjen med. I disse tilfellene har vi også ofte opplevde alvorlige trusler og også vold, sier Kostveit.

Han mener absolutt at disse mennene kan være farlige.

– Dette er hierarkiske grupperinger, hvor man på toppen har noen sjefer som driver virksomheten ganske hardt, og i bunnen har vi ressursvake gutter og menn som utnyttes og som tvinges til å jobbe og til å true inn disse pengene, sier Kostveit til NRK.

Kommer hvert år

Denne gruppen kalles Travellers i hjemlandet og har den siste tiden blitt godt kjent i Norge, og benytter ifølge Kostveit løpesedler på norsk, har norske mobilnummer og ofte norskregistrerte biler.

– Men det er nok få seriøse firmaer som henvender seg ved å kjøre rundt å legge lapper i postkassene til folk. Har man mottatt en slik lapp bør man bare ha den grønne søppelkassa like ved. Det er ingen grunn til å gå på disse tilbudene.