NRK Meny
Normal

Dårligst på akuttpsykiatri

Telemark er dårligst i landet på akuttpsykiatri, ifølge en rapport fra Sosial- og helsedirektoratet.

Psykiatri
Foto: Scanpix

Akuttpsykiatrien på Sykehuset Telemark har konstant overbelegg, og kommunene må settes i bedre stand til å forbedre bo- og aktivitetstilbudet, slik at man raskere kan skrive ut pasientene.

Overlege ved Sykehuset Telemark, Egil Waldenstrøm, sier at dette er svært viktig.

Flere grunner til problemene

Han mener at underskudd på psykiatere og psykologer i tillegg til dårlig tilbud til tverrfaglig rusbehandling må ta deler av skylden for at Telemark kommer så dårlig ut.

- Det er slik at vi ser det som et stort problem at veldig mange av pasientene på akuttpsykiatrisk har betydelige rusproblemer i tillegg til psykiske lidelser, sier Waldenstrøm.

Har et godt tilbud nå

Virksomhetsleder for rus og psykiatri i Porsgrunn kommune, Hanne Karlberg mener de har et godt tilbud til sine brukere.

- Per dags dato har vi hatt en søker i løpet av de siste ukene og det er den eneste som står på venteliste, så må vi være fornøyde, sier hun.

Hun innrømmer likevel at de har et forbedringspotensiale.

- Vi ser at vi i gruppen ungdom med psykiske problemer har en utfordring. Disse har ofte en dobbeldiagnose og det er vanskelig å bosette dem, sier Karlberg.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK