Heike Juvik anbefaler skisnurr til skituren.
Heike Juvik er svært glad i være på tur. Særlig er skiturer på fjellet i Hallingdal høyt elsket.
Men hun kan gå lei av å ha med ferdigsmurt matpakke og pølser. Derfor lager hun skisnurrer i stedet.
Hvis du tar med litt folie, kan de pakkes inn og varmes på bålet.
Heike er kjapt ute med å påpeke at de smaker veldig godt som kveldskos hjemme også.
Lag opp en hel del og fyll fryseren med smakfulle snurrer.
Lievene skal etterheve en halv time
Skisnurrer
Varm 3 dl vann, ha i
50 gram gjær,
4 ss olivenolje
1 ts salt,
litt honning og
ca 8 dl grovbakstmel. Deigen skal bli litt klissete. Det er bedre at den er for våt enn for tørr.
La deigen heve til dobbel størrelse. Kjevle den ut til en firkant og klæsj på 1 boks cottage cheese og litt pesto eller tapenade. Skinke, kalkunpålegg eller hamburgerrygg.
En liten finhakket rødløk, revet gulost og parmesan. Heike krydrer med tørket merian, noe som er veldig godt.
Salt og pepper hører med. Foruten det er det bare å bruke fantasien.
Et tips kan være å dele deigen i to og lage to varianter.
Rull deigen sammen til en pølse, og del den i 3 cm store skiver. Legg skivene på et brett og la de etterheve en halvtime. Stek snurrene på 250 grader til de er ferdige.
God Tur!