NRK Meny
Normal

Slik vil bøndene kapre din oppmerksomhet

Med en splitter ny musikkvideo vil bonden få deg som forbruker til å tenke over hvor viktig bonden og norsk matproduksjon er i Norge. Se videoen her.

Telemark Bondelag med ny musikkvideo.

FÅ OPP ØYNENE: Det er den klare meldingen ut fra bøndene til politkerne.

Videoen, som er laget av Telemark Bondelag, har premiere samme dag som bøndene her i landet leverer sine krav i landsbruksoppgjøret til Staten.

– Det er vel ikke helt tilfeldig. Jeg håper politikerne vil se videoen og få øynene opp, sier bonde og en av initiativtakerne til musikkvideoen, Turid Opsund Mæland til NRK.

Nye tall viser at forskjellene mellom små og store bruk øker. Fra 2014 til 2016 har de store melkegårdene hatt over dobbel så sterk inntektsvekst som et gjennomsnittlig stort melkebruk.

– I denne videoen har vi forsøkt å vise verdien av å ha et landbruk i hele Norge, hvor viktig kulturlandskapet er, og ikke minst at det er viktig å holde liv i gårder ute i bygdene.

Musikkvideo fra Telemark Bondelag

Bondelaget mener det er viktig at det blir satt mer fokus på norske bønders arbeid og ikke minst norsk matproduksjon.

Foto: Telemark Bondelag

Fikk med kjendiser på laget

Telemark Bondelag har fått med seg to profiler i musikkvideoen, som er med og synger. Aasmund Nordstoga fra Vinje, bror til musikeren Odd Nordstoga, og Jon Solberg som er frontfigur i bandet Ni Liv.

Aasmund Nordstoga

Aasmund Nordstoga fra Vinje er en av dem som er med i den nye musikkvideoen til Telemark Bondelag.

Foto: Pressefoto: Stian Andersen

Jeg ville være med på å profilere hvorfor vi bør ha et landbruk i hele landet. Hvis vi selv skal ha litt kontroll på den maten vi produserer, er det kjempeviktig at vi har produksjonen her i Norge. Iallefall den maten vi kan produsere her til lands, sier Aasmund Nordstoga.

Han mener at det er viktig at forbrukerne får mer informasjon om matproduksjonen som bøndene driver med.

– Hvis den vanlige forbrukeren for eksempel vet litt mer om hvordan den norske melken er produsert, så kan det hende at det er litt lettere å velge norsk youghurt neste gang de er i butikken, fremfor et fransk merke, sier han.