NRK Meny
Normal

Slik lager du kreative adventskranser på 1-2-3

En kreativ krans til jul trenger ikke koste mye. Med litt ståltråd, noen granbusker og litt glitterkuler eller kongler er du allerede langt på vei.

Eline Nes Johnsen Borgeåsen Blomster

LAG JULEKRANSEN SELV: Kun fantasien setter grenser for hvordan du kan dekorere din helt egne krans til advent. Mange kjøper kranser når jula nærmer seg, men mange kommer i julestemning av å lage egen krans, forteller blomsterdekoratør Eline Nes Johnsen hos Borgeåsen Blomster og Binderi i Skien.

Foto: Rubina Butt / NRK

Krans Borgeåsen Blomster

PYND MED ORKIDÈ: Du kan gjerne pynte adventskransen din med orkideer eller andre friske blomster. Husk en liten vannbeholder til blomstene i så fall. Her en krans tvinnet med Squuerosa, eller mykeiner.

Foto: Rubina Butt / NRK

Å skape en adventskrans etter din egen smak trenger ikke være vanskelig. Ikke minst gir et eget håndverk en ekstra hyggelig julestemning. Kvier du deg for at det skal ta for lang tid, finnes det også noe for deg.

Krans Borgeåsen Blomster

OLIVENBLAD: Du kan kjøpe en ferdig trekrans og dekorere med olivenblad festet med buljongtråd. Og pynte med glittersjerner.

Foto: Rubina Butt / NRK

Eline Nes Johnsen, blomsterdekoratør ved Borgeåsen Blomster og Binderi i Skien, viser hvordan du enkelt kan lage dekorative og stemningsfulle julekranser selv. Med skatter fra skog og egen hage, er det bare fantasien som setter grenser for adventskransene.

Krans Borgeåsen Blomster

GRAN: Grankransen pyntet med grankongler og lerkekongler er en mer tradisjonell variant av julekransen som mange velger til jul.

Foto: Rubina Butt / NRK

Lag din egen personlige krans med utgangspunkt i de samme grunnprinsippene.

 • Dette trenger du: Kongler av gran eller lerke, granbar, kubbelys eller lange lys, grønn ståltråd, rund sirkel til å vikle rundt granbar.
 • Slik gjør du (se video):
  Slik lager du julekrans

– En del velger adventskranser med olivenblad og stjerner, mens andre får julestemning av gran kranser pyntet med kongler og lys, sier blomsterdekoratør Eline. • Håper på ny barnehage i 2019

  Porsgrunn kommune håper å kunne åpne nye Frednes barnehage høsten 2019, skriver Varden. Barnehagen brant ned i mai 2016. Foreløpig er den nye kommunale barnehagen kun på skissestadiet.

 • Håper togene går torsdag

  NSB måtte i ettermiddag kansellere tre avganger på Vestfoldbanen i rushtiden. Grunnen var at togsett hadde blitt stående i Skien på grunn av signalfeil. Målet er at alt skal gå som normalt i kveld og i morgen tidlig.

 • To nye bud på het Pors-spiss

  Både Odd og Fredrikstad har kommet med nytt bud på Pors-spiss Tobias Lauritsen, melder TA. – I utgangspunktet er vi fornøyde med begge budene, sier Erik Skredtveit i Pors til avisen.

 • Møter UDI i retten om Bolkesjø

  Eierene av Bolkesjø Hotel i Telemark og UDI møtes i retten i februar, skriver Varden. Årsaken er uenigheter etter at UDI vraket Bolkesjø som asylmottak, og sa opp avtalen som blei inngått i 2015. Saken skal gå i Oslo tingrett.