NRK Meny
Normal

Gir seg ved nyttår

Rune Lødøen slutter som rådmann i Tinn etter drøye 11 år i stillingen.

Rune Lødøen

GÅR AV: Rune Lødøen lover å fortsatt engasjere seg i energisaker og kommunal forvaltning.

Foto: Tinn kommune

Rådmannen sendte selv ut en pressemelding onsdag ettermiddag for å annonsere sin avgang.

Går av med pensjon

– Eg er no 63 år og med ei særaldersgrense for rådmenn på 62 år har eg mogleghet for å ta ut pensjon. Å vere rådmann i ein kommune er krevande, men særs spennande. Eg har hatt rådmannsstillinga i Tinn i meir enn 11 år. Det har vore ei fantastisk tid med god utvikling for kommunen, skriver han i sitt avskjedsbrev.

Lødøen skriver at han forlater en veldrevet kommune med dyktige ansatte og en ryddig økonomi, og at samarbeidet både med nåværende og tidligere ordførere har vært preget av tillit, samarbeid og god rolleforståelse.

Opp- og nedturer

Rådmannen trekker også fram de største opp- og nedturene fra tiden i stillingen. Instriarvens plass på Unescos verdensarvliste troner på topp, mens nedleggelsen av Rjukan sykehus har en klar bunnplassering.

Notodden og Rjukan er verdensarv

Høie legger ned på Rjukan og i Kragerø

  • Kåra til årets folkemusikar

    Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".

  • Skrapa ikkje is på bilen

    Ein mann i 60-åra har fått førarkortet beslaglagt av ein UP-patrulje. Mannen hadde ikkje skrapa vindauga på bilen fri for is før han køyrde på Gulset. UP blei oppmerksam på dette fordi sjåføren køyrde urytmisk og var over i motgåande køyrefelt.