NRK Meny
Normal

Gir seg ved nyttår

Rune Lødøen slutter som rådmann i Tinn etter drøye 11 år i stillingen.

Rune Lødøen

GÅR AV: Rune Lødøen lover å fortsatt engasjere seg i energisaker og kommunal forvaltning.

Foto: Tinn kommune

Rådmannen sendte selv ut en pressemelding onsdag ettermiddag for å annonsere sin avgang.

Går av med pensjon

– Eg er no 63 år og med ei særaldersgrense for rådmenn på 62 år har eg mogleghet for å ta ut pensjon. Å vere rådmann i ein kommune er krevande, men særs spennande. Eg har hatt rådmannsstillinga i Tinn i meir enn 11 år. Det har vore ei fantastisk tid med god utvikling for kommunen, skriver han i sitt avskjedsbrev.

Lødøen skriver at han forlater en veldrevet kommune med dyktige ansatte og en ryddig økonomi, og at samarbeidet både med nåværende og tidligere ordførere har vært preget av tillit, samarbeid og god rolleforståelse.

Opp- og nedturer

Rådmannen trekker også fram de største opp- og nedturene fra tiden i stillingen. Instriarvens plass på Unescos verdensarvliste troner på topp, mens nedleggelsen av Rjukan sykehus har en klar bunnplassering.

Notodden og Rjukan er verdensarv

Høie legger ned på Rjukan og i Kragerø

 • Ville lade bilen – tok fyr

  I natt var det ein bilbrann ved Nome asylmottak. To personar fekk i seg røyk. Brannen starta medan bilen stod på tomgang. Det var lite straum på bilen, og eigaren ville forsøke å lade han ved å la han stå på tomgang. Politiet opprettar sak.

  Bilbrann Nome asylmottak
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Møtte ikkje opp til soning

  Politiet har gripe ein mann i 30-åra frå Porsgrunn som ikkje har møtt i fengsel for å sone ein dom. Mannen blir køyrd til fengselet i ettermiddag.

 • Tobias Lauritsen til Odd

  Klokka ti presenterer Odd ballklubb ein ny spelar. Forhandlingsleiar Erik Skredtveit i Pors stadfesta til Porsgrunns Dagblad tidlegare i dag at Odd og Pors har blitt einige om ein eingongssum for Tobias Lauritsen.

 • Bratsbergbana framleis stengt

  Bratsbergbana er framleis stengt etter snøfallet. Bane NOR jobbar på spreng med å rydde tre og få opna linja. Strekninga Nordagutu–Skien er stengt, medan Hjuksebø–Notodden er open for trafikk.

  Bratsbergbana
  Foto: BANE NOR