Feirer statsbudsjettet med en kopp kaffe

SKIEN (NRK): Noen jubler og noen gråter over statsbudsjettet. En av de som gliser, er Isak Rosenvold. Han har kjempet gjennom store tillegg for pensjonistene.

Isak Rosenvold

Isak Rosenvold har kjempet gjennom store tillegg for pensjonistene. Men som pensjonister flest er han en beskjeden mann og feiret seieren med en kopp kaffe.

Foto: Thor Øistein Eriksen / NRK

En av vinnerne i statsbudsjettet for 2016 er pensjonistene. Og en av dem som har æren for det er Isak Rosenvold fra Hovenga i Porsgrunn. Gjennom en utrettelig kamp gjennom lengre tid sørget han for store tillegg til alle pensjonistene her i landet.

I dag feirer han seieren med en kopp kaffe.

Grunnpensjon til gifte og samboende pensjonister utgjør i dag 85 prosent av grunnbeløpet, mens enslige får 100 prosent. Regjeringen foreslår å øke grunnpensjonen til gifte og samboende pensjonister til 90 prosent av grunnbeløpet fra 1. september neste år. 650 000 pensjonister får glede av denne endringen.

Det betyr at gifte eller samboende pensjonister får 4000 kroner mer hver å rutte med i løpet av ett år.

Har kjempet lenge for pensjonistene

Isak Rosenvold er leder i Landslaget for offentlige pensjonister og det er styret i foreningen som i lang tid har kjempet pensjonistenes sak.

– Har det vært vanskelig å nå fram med kravene?

– Vi har jo jobbet mot Sosialdepartementet i lang og til slutt lyktes vi med et rettferdig krav, sier Rosenvold.

Men hvorfor skal pensjonistene få mer penger? De fleste har jo både nedbetalte lån og store boliger.

– Jo, det er ikke tvil om at pensjonister i Norge har det godt. Det som er urettferdig er at pensjonister som er gifte eller samboere skal få mindre i pensjon enn andre. Og vi har altså nådd gjennom med vårt krav til regjeringen, sier han.

Isak Rosenvold er en beskjeden mann og feiret seieren med en kopp kaffe.