NRK Meny
Normal

Regnet stenger flyplassen

NOTODDEN (NRK): Flyplassen på Notodden kan ikke opprettholde kravet til sikkerhetssone på grunn av vannmengdene, og må derfor stenge.

– Vi har fått litt vann på flyplassen, og har derfor valgt å stenge den. Vi kan ikke opprettholde kravet til sikkerhetssone og så har vannet begynt å trekke litt inn på rullebanen, sier flyplassjef Helene Agesborg Hansen.

Ikke bekymret

Hun forteller at det er kommet vann på hver ende av rullebanen.

– Vi har sett dette før, så vi er ikke bekymret, men vi har altså valgt å stenge flyplassen.

De flyselskapene som er på flyplassen får lov til å ta av og flytte flyene sine, men vil ikke kunne håndtere rutetrafikken slik det ser ut nå.

Ser an morgendagen

– Vi får se hvor lang tid vannet bruker på å trekke seg tilbake, om det blir ordinær trafikk i morgen, sier Hansen.

– Vi ser ikke på dette som dramatisk. Vi har to fly som tar av om morgenen og to som lander på ettermiddagen, så det er ikke all verdens trafikk. Men det er jo passasjerer som blir rammet.

Notodden flyplass
Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Smerter i armen etter kollisjon

  Alle skal være ute av bilene etter en kollisjon i Skien. Tre biler er involvert. Politiet opplyser til NRK at en person klaget på smerter i armen etter ulykken. Skadeomfanget er ukjent. Politiet opplyser at to av bilene ikke er kjørbare.

  ulykke i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Nytt kraftverk i Tokke

  Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt tillatelse til Skafså Kraftverk ANS til å bygge Hylebu kraftverk i Tokke kommune. Hylebu kraftverk vil produsere tilsvarende strømbruk til 210 hus.

 • Flere kvinner med høyere utdanning

  Det er flere kvinner enn menn med høyere utdanning i Telemark. Det viser nye tall om indikatorer for likestilling fra SSB. Andel kvinner med høyere utdanning i Telemark er 29,7 prosent. For menn er det 22,1 prosent.