Lager fyrverkerishow hjemme i sin egen stue

PORSGRUNN (NRK): Det krever nøye planlegging når 250 kilo krutt skal brukes til et stort avslutningsfyrverkeri på Grønland. Se videoen her!

Pyrotekniker Olav Hanto fra Porsgrunn jobber med sitt største og mest prestisjefylte oppdrag. I midten av mars har han ansvaret for en skikkelig pangavslutning av Artic Winter Games på Grønland.

PLANLEGGER: Pyrotekniker Olav Hanto jobber med fyrverkeriavslutningen til Artic Winter Games på Grønland på PC-en sin hjemme i Porsgrunn.

Pyrotekniker Olav Hanto fra Porsgrunn står ovenfor et av sine største og mest prestisjefylte oppdrag. I midten av mars har han ansvaret for en skikkelig pangavslutning av Artic Winter Games på Grønland.

Han jobber med 100-dels sekunder, og når fyrverkeriet går til himmels er det viktig at alt stemmer. Det hele skal skje 200 meter oppi luften, og det må skje i takt med musikken.

– Det er virkelig en prestisjejobb, sier pyroteknikeren.

Flere hundre kilo går opp i lufta

Det er ikke første gang at Hanto har skutt opp fyrverkeri på Grønland. Nå skal han gjenta suksessen, og det krever hårfin planlegging.

Hele 250 kilo krutt skal brukes i fyrverkerishowet.

– De største batteriene man får til nyttårsaften er i underkant av en kilo, så når vi skal ha med oss 250 kilo opp der, så sier vel det noe om størrelsen, sier Hanto.

Se video av hvordan Olav Hanto jobber med å planlegge fyrverkeriet på PC-en sin øverst i saken!