NRK Meny
Normal

Hun fant overvåkingsvideoen – Prøver å ikke tenke på sin rolle

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): Tina Maabø Tellefsen er kvinnen som fant overvåkingsvideoen som avslørte politimannen. Venninnen av avdøde Linn Madelen Bråthen prøver å ikke tenke på sin egen rolle i rettssaken mot 42-åringen.

Tine Maabø Tellefsen

Tina Maabø Tellefsen var til stede i rettssalen den første dagen i rettssaken mot den tiltalte ekspolitimannen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det har vært tøft å sitte her i dag. Det er en spesiell sak og det har vært mange nerver inne i bildet. Det har vært tunge detaljer som har blitt fortalt, sier Tina Maabø Tellefsen etter første dag i retten.

Følg rettssakens andre dag her.

Fant overvåkingsvideoen

Hun var personen som fant overvåkingsvideoen som beviste at den tiltalte 42-åringen var sammen med Linn Madelen Bråthen på et tidspunkt han da hevdet at han var et annet sted.

Hun forteller at hun ikke kjenner den tiltalte ekspolitimannen, men at hun kjente Bråthen i mange år. «Hun var livlig og morsom,» sier hun om venninnen.

Du snudde denne saken. Hva tenker du om det i dag?

– Jeg prøver å la være å tenke på det, sier Tellefsen om sin egen rolle i rettssaken – at hun fant overvåkingsbildene som førte til at mannen ble siktet og senere tiltalt.

– Jeg er glad for å ha hjulpet til med å kanskje kunne gi familien til Bråthen et svar på hva som skjedde den natten. Det er det som betyr noe, sier Tellefsen.

Det store samtaleemnet

Hun sier at det er spesielt å vite at hun har en rolle i forbindelse med rettssaken, men at hun har forsøkt å ikke tenke så mye på det.

– Jeg gjorde det jeg gjorde.

De fleste i Stathelle er preget av saken, forteller hun etter den første rettsdagen.

– Det har vært det store samtaleemnet det siste året. Det har vært et tøft år, og det er greit at sannheten nå kanskje kommer frem en gang for alle.

Kom sannheten frem i dag, tror du?

– Ingen kommentar.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Dette er et bilde fra overvåkingsvideoen som Tine Maabø Tellefsen fant.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Dette er saken:

Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik i Telemark lørdag 3. august 2013.

Politiet antok at det dreide seg om selvmord. Undersøkelser gjort av offerets venner satte imidlertid politiet på sporet av at noe kriminelt kunne ha skjedd.

En politimann (nå 42) ble fanget opp av et overvåkingskamera i det han gikk sammen med kvinnen i nærheten av brua den aktuelle natten.

Politimannen ble siktet for falsk forklaring. Senere skjerpet politiet siktelsen til forsettlig drap, da de trodde siktede kastet eller dyttet Bråthen utfor brua.

Mannen ble suspendert fra sin stilling i Telemark politidistrikt og er siden sagt opp. 42-åringen er i dag sykepleierstudent.

Mannen stilte seg uforstående til siktelsen om forsettlig drap og hevder han var vitne til at kvinnen tok sitt eget liv.

Påtalemyndigheten fant ikke bevismessig grunnlag for å opprettholde beskyldningene om drap på Bråthen. Tiltalen ble derfor endret til at 42-åringen unnlot å gripe inn før Bråthen falt fra brua og for ikke å ha hjulpet en hjelpeløs person. Han er også tiltalt for falsk forklaring.

Det er satt av fem dager til saken, som begynte i Nedre Telemark tingrett i Skien mandag.