NRK Meny
Normal

Tigger for vise avsky mot regjeringen

PORSGRUNN (NRK): I dag satte venstrepolitiker Bjørn Erik Kristiansen seg ned for å tigge utenfor vinmonopolet i Porsgrunn. Han ønsker å markere sin avsky mot regjeringens nye tiggeforslag.

Tigging.

Bjørn Erik Kristiansen satte seg i dag ned for å tigge i protest mot regjeringens nye lovforslag.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Ved siden av han sitter tiggeren Luca Valentina fra Romania. Regjeringens lovforslag vil gjøre det ulovlig både å tigge og å medvirke til tiggingen.

– Jeg måtte sjekke om det var 1. april. Det er helt forferdelig at en norsk regjering kan finne på å komme med et slikt lovforslag. I dag har jeg tenkt til å sette meg ned med tiggerne i Porsgrunn som en protest mot et slik lovforslag, sier Bjørn Erik Kristiansen.

Til tross for språkvansker mellom dem forsøker Kristiansen å fortelle Valentina hva lovforslaget handler om og at han vil kjempe for at det ikke skal bli vedtatt.

Lar seg ikke påvirke

Protestant

Bjørn Erik Kristiansen kommer ikke til å ende sin støtte til tiggere.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Kristiansen vil ikke endre sin støtte til tiggerne dersom forslaget skulle gå igjennom. Han tror ikke partier som Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre og Senterpartiet vil støtte et slikt forslag.

– Nei, jeg kommer til å fortsette å støtte de som tigger og de som er fattige. Jeg kan ikke i min villeste fantasi forestille meg at dette forslaget skal gå igjennom. Jeg tror mange vil bli forbrytere dersom en slikt forslag blir vedtatt. Jeg vil faktisk oppfordre folk til å bli forbrytere dersom det skjer.

Vil ta straffen

Kristiansen er derimot beredt til å ta straffen dersom forslaget skulle gå igjennom.

– Det høres helt merkelig ut, men hvis det skulle bli slik at en skulle bli straffet med fengsel for å bidra, må jeg jo bare ta straffen.

Tiggeprotest

Kristiansen oppfordrer folk til å bli 'forbrytere' dersom forslaget blir vedtatt.

Foto: Eirik Haugen / NRK

En måte å kommunisere på

Kristiansen forteller at tiggingen er en måte å komme i kontakt med det norske folk på.

– Når de sitter utenfor kjøpesentre og vinmonopol er det en måte for å skape kontakt mellom dem og det norske folk. Senest i går var det to stykker som fortalte meg at de har fått venner etter å ha snakket med rumenerne, avslutter han.

 • Håper på ny barnehage i 2019

  Porsgrunn kommune håper å kunne åpne nye Frednes barnehage høsten 2019, skriver Varden. Barnehagen brant ned i mai 2016. Foreløpig er den nye kommunale barnehagen kun på skissestadiet.

 • Håper togene går torsdag

  NSB måtte i ettermiddag kansellere tre avganger på Vestfoldbanen i rushtiden. Grunnen var at togsett hadde blitt stående i Skien på grunn av signalfeil. Målet er at alt skal gå som normalt i kveld og i morgen tidlig.

 • To nye bud på het Pors-spiss

  Både Odd og Fredrikstad har kommet med nytt bud på Pors-spiss Tobias Lauritsen, melder TA. – I utgangspunktet er vi fornøyde med begge budene, sier Erik Skredtveit i Pors til avisen.

 • Møter UDI i retten om Bolkesjø

  Eierene av Bolkesjø Hotel i Telemark og UDI møtes i retten i februar, skriver Varden. Årsaken er uenigheter etter at UDI vraket Bolkesjø som asylmottak, og sa opp avtalen som blei inngått i 2015. Saken skal gå i Oslo tingrett.