NRK Meny
Normal

Politiet: – Mye ulovlig vannskuterkjøring

Vannskuterkjøring over tillat fart er et problem i skjærgården, ifølge politiet.

Nei til vannscooter-bane

Mange som kjører vannskuter følger ikke regelverket, skal vi tro politiet. Det kan fort skape farlige situasjoner.

Foto: Yamaha

Øystein Skotmyr

Politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skotmyr, har lite til overs for uvettig vannskuterkjøring.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Forbudet mot vannskutere ble opphevet i 2013, men det er klare føringer for hvor man kan kjøre og hvor fort man kan kjøre.

På sjøen er det ikke lov å kjøre over fem knop mindre enn 400 meter fra land. Det regelverket viser det seg at mange ikke følger.

– Nei, de gjør jo ikke det. Vi får stadig meldinger fra publikum om uvettig kjøring, sier politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skotmyr til NRK.

Fryktet kollisjon

Brannmann i Kragerø, Per Ole Halvorsen, har selv vært vitne til uvettig kjøring med vannskuter kun noen få meter fra land.

– Jeg så selv villmannskjøring med vannskuter. Småbåter som kom i den indre skipsleia måtte jo ta veldig hensyn, hvis ikke hadde de blitt påkjørt, forteller han.

Han understreker at det lett kan oppstå farlige situasjoner med slik kjøring.

– Ja, det jeg har sett har vært direkte farlig, sier han.

Vannskuter i Saltstraumen

Før 2013 var det helt forbudt å kjøre vannskuter i Norge, men så ble loven opphevet.

Foto: Leserbilde

Utstrakt problem

Og problemet med uvettig vannskuterkjøring gjelder ikke bare i Kragerø, skal vi tro politistasjonssjef Skotmyr.

– Langs hele kysten er dette et problem. Vannskuter har blitt et kjøretøy hvor førerne ikke klarer å følge de bestemmelsene som er gitt, selv om det nå er lov å bruke dette fartøyet, avslutter han.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.

  • Odd 2 tapte stort

    Det ble tennissifre i årets siste kamp i 2. divisjon for Odd 2, da de tapte 6–1 mot Fram Larvik. Dermed endte Odd 2 med 26 poeng i årets 2. divisjon, noe som var nok til å holde seg i divisjonen.

  • Dyr fyllekjøring

    En 49 år gammel mann fra Kragerø er dømt til å betale 87 000 kroner i bot etter å ha fyllekjørt. I tillegg til bota er mannen dømt til 15 dagers betinga fengsel, samt at han må klare seg uten førerkort i 14 måneder.