NRK Meny
Normal

Politidirektøren: – Vi starter der det er enklest

Politiets første nye operasjonssentraler skal stå klar høsten 2016. – Vi begynner der det er enklest, og per nå er det Finnmark og Agder, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård

BEGYNNER MED DET ENKLE: Politidirektør Odd Reidar Humlegård starter trolig med Finnmark og Agder i den nye politireformen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

27 operasjonssentraler skal bli til 12 som en del av politireformen som trer i kraft 1. januar. Målet er at den første skal stå klar høsten neste år, og deretter skal Politidirektoratet (POD) etter planen rulle ut to nye operasjonssentraler i kvartalet, skriver Politiforum.

– Vi får ingen prøveperiode, så dette kan ikke feile. Derfor begynner vi der vi tror det er enklest og risikoen er minst. Slik vi ser det nå er Finnmark og Agder de enkleste, og vi
begynner der og slutter i Sør-Øst, sier han.

– Vi starter der det er enklest, og avslutter der det er stort og mange sentraler som skal slås sammen, supplerer avdelingsdirektør Frede Hermansen i POD.

Les også:

Har ikke konkludert

Både Humlegård og Hermansen understreker at POD ikke har endelig konkludert med hele rekkefølgen. Det har med utvelgelsen av hovedsetene å gjøre.

– Vi går gjennom planene nå, det er slik at forskjellige steder har forskjellige bygningsbehov. Vi kommer til å ha en rekkefølge for alle klar på nyåret. Litt av poenget med å kjøre de enkleste først, er at vi kan lære av det. Så gjør vi oss erfaringer underveis, som gjør at rekkefølgen kan endres, forklarer Hermansen.

Alle de nye operasjonssentralene er tidligst operative i løpet av 2018.

Mange var skuffet etter at det i midten av desember ble klart hvor de nye politihovedsetene skulle ende opp. Skuffelsen var stor både i Drammen og Sarpsborg, mens politilederlaget i Nord-Trøndelag vil se fremover heller enn å se tilbake på tapte kamper.

– Jeg regner med at høringsuttalelsene er grundig gjennomgått. Vi må forholde oss til beslutningen som er tatt, og heller bruke tida fremover på resten av organiseringen av det nye politidistriktet, ikke på kamper som er over, sa Snorre Haugdahl fra politilederlaget i Nord-Trøndelag til NRK i midten av desember.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK