NRK Meny

Pirater på Akkerhaugen

AKKERHAUGEN (NRK): Familieteateret Piratbukta har vært en stor del av sommeren på Norsjø Ferieland de siste ni sommerne. I år kan man se frem til et helt nytt eventyr på Akkerhaugen.

Piratbukta

PIRATER PÅ AKKERHAUGEN: I år får Christin Prøis (t.v.) med elever fra Romerike folkehøgskole med som skuespillere.

Foto: Lise Marit Syftestad / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Piratbukta har ny forestilling hvert år, med utgangspunkt i de samme karakterene. Det er vestfoldfamilien Prøis, kjent fra NRK-serien SOFA, som er gjengen bak familieforestillingen.

Før hver forestilling er det omvisning i Piratbukta.

– Ungene syns det er kjempespennende. De blir litt kjent med oss, får se hvordan piratene bor, de får en liten smakebit rett og slett. Man får en helt annen nærhet til piratlivet enn det man gjør i større produksjoner, sier regissør Christin Grillstad Prøis.

Unge skuespillertalenter

Alle landkrabbene på Norsjø ferieland får møte Madam Muskel, prinsesse Anna Lovinda, Bortesnill og de andre piratene på omvisningen. Og barna har mye å se fram til.

– En krone blir stjålet, et spøkelse besøker oss, og piratbukta blir besøkt av noen som kanskje ikke har helt rent mel i posen. Ikke for å avsløre for mye, men det kan være det går bra til slutt, smiler Johan Hveem.

Han er en av fem elver fra Romerike folkehøgskole som i år er med i skuespillerstaben.

– Avhengig av støtte

Samarbeidet med Nordsjø ferieland er avgjørende for piratenes framtid.

– Forestillingen er på oppdrag fra campingplassen her. Nordsjø ferieland er jo ganske enestående, de satser på kultur, og vi er nødt til å ha den støtten for å få det til å gå rundt.

Man kan se piratene i aksjon resten av juli, med forestillinger onsdag, fredag og lørdag.

Piratbukta2

Forestillingen i piratbukta på Nordsjø ferieland spiller ut juli.

Foto: Lise Marit Syftestad / NRK