NRK Meny
Normal

Pirater på Akkerhaugen

AKKERHAUGEN (NRK): Familieteateret Piratbukta har vært en stor del av sommeren på Norsjø Ferieland de siste ni sommerne. I år kan man se frem til et helt nytt eventyr på Akkerhaugen.

Piratbukta

PIRATER PÅ AKKERHAUGEN: I år får Christin Prøis (t.v.) med elever fra Romerike folkehøgskole med som skuespillere.

Foto: Lise Marit Syftestad / NRK

Piratbukta har ny forestilling hvert år, med utgangspunkt i de samme karakterene. Det er vestfoldfamilien Prøis, kjent fra NRK-serien SOFA, som er gjengen bak familieforestillingen.

Før hver forestilling er det omvisning i Piratbukta.

– Ungene syns det er kjempespennende. De blir litt kjent med oss, får se hvordan piratene bor, de får en liten smakebit rett og slett. Man får en helt annen nærhet til piratlivet enn det man gjør i større produksjoner, sier regissør Christin Grillstad Prøis.

Unge skuespillertalenter

Alle landkrabbene på Norsjø ferieland får møte Madam Muskel, prinsesse Anna Lovinda, Bortesnill og de andre piratene på omvisningen. Og barna har mye å se fram til.

– En krone blir stjålet, et spøkelse besøker oss, og piratbukta blir besøkt av noen som kanskje ikke har helt rent mel i posen. Ikke for å avsløre for mye, men det kan være det går bra til slutt, smiler Johan Hveem.

Han er en av fem elver fra Romerike folkehøgskole som i år er med i skuespillerstaben.

– Avhengig av støtte

Samarbeidet med Nordsjø ferieland er avgjørende for piratenes framtid.

– Forestillingen er på oppdrag fra campingplassen her. Nordsjø ferieland er jo ganske enestående, de satser på kultur, og vi er nødt til å ha den støtten for å få det til å gå rundt.

Man kan se piratene i aksjon resten av juli, med forestillinger onsdag, fredag og lørdag.

Piratbukta2

Forestillingen i piratbukta på Nordsjø ferieland spiller ut juli.

Foto: Lise Marit Syftestad / NRK
 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.