NRK Meny
Normal

Pass opp for Fantenissen!

SKIEN (NRK) : I disse førjulstider er det mange barn som gleder seg hver morgen til julekalenderen. Men noen har funnet på en alternativ julekalender uten gaver.

Fantenissen

Catrine Vøllestad Teigen

Humøret har blitt bedre. Jeg hadde ikke trodd at Fantenissen skulle bli så populær. Barna storkoser seg med Fantenissen, sier Catrine Vøllestad Teigen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Nederst i trappegangen hos familien Vøllestad Teigen i Skien står det et lite hus. Der har fantenissen slått seg ned, og han finner på fantestreker hver eneste dag til barnas store glede. Han lagde for mange fantestreker hos Julenissens verksted. Dermed fikk han ikke lov til å være hos Julenissen lengre.

– Fantenissen er en liten usynlig og magisk nisse som ble utvist fra Nordpolen. Da ble han spurt om han kunne være hos oss. Og det ville ungene veldig gjerne. Og humøret på morgenen har vært topp, forteller Catrine Vøllestad Teigen.

Fantestreker

Fantenissen gjør fantestreker. Meningen var at han skulle gjøre koselige ting også. Det fikk han ikke tid til. Det ble bare fantestreker. Barna på 7 og 9 år gleder seg til nye fantestreker hver dag. De løper ned hver morgen for å lese hva nissen har skrevet. For fantenissen skriver små brev til barna som han legger i sin lille postkasse.

Amanda Vøllestad Teigen

Amanda Vøllestad Teigen

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Den dagen fantenissen tegnet barter på oss, skrev nissen denne lappen: "Hei og god morgen til fire fjerter. I dag har dere alle fått mange barter, prompelukt fra Fantenissen", ler Amanda Vøllestad Teigen høyt.

Kledd toalett i dopapir

Oppfinnsomheten har vært stor hos Fantenissen. Det er ikke vanskelig å forstå at Julenissen trengte litt arbeidsro.

– Han har hatt fest på kjøkkenbenken. Kledd hele toalettet i dopapir. Pakket inn alle skoene i gavepapir. Tanken var vel at fantenissen skulle hjelpe til i førjulsstria, og avlaste julekalenderen. Jeg trodde jeg var lur, men det har blitt litt av en jobb allikevel, humrer Catrine Vøllestad Teigen.

Det er ikke lite fantenissen har klart i løpet av disse desemberdagene. Laget englevinger i sukker og skrevet hilsen med Nugatti på kjøkkenbenken, laget grønn melk, ommøblert stua, hengt opp alle sokkene i trappa, byttet ut alle bildene som henger i trappen og mye mer.

Jonas Vøllestad Teigen

Jonas Vøllestad Teigen

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Bølleting

Minstemann er henrykt over fantenissen. Og Jonas er veldig spent hver eneste dag. I dag har han dyttet bananer opp i alle skoene

– Fantenissen gjør en bølleting hver dag. Han er ikke farlig, bare morsom, forteller Jonas Vøllestad Teigen.

Jonas har til og med gitt fantenissen en penge, og nå finner han den ikke igjen.

– Han har sikkert brukt den på godteri, ler Amanda.