NRK Meny
Normal

Kø i fjellet gir trafikkork på veien

Mange fotturister på vei til Gaustatoppen fører til trafikkproblemer. Statens vegvesen ber folk vurdere omkjøringsveier.

På vei til Gaustatoppen

RUSH TIL FJELLS: Mange valgte å gå til Gaustatoppen i godværet lørdag.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Nok en gang er det parkeringsproblemer på fylkesvei 651 mellom Tuddal og Rjukan.

Folk på vei til Gaustatoppen

Tusenvis av turister tar stien opp til Gaustatoppen hver sommer.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Mange som går opp til Gaustatoppen parkerer ved fylkesveien over fjellet.

– Det er mangel på parkeringsplasser og folk parkerer på begge sider av veien, sier Tove Wåsjø, trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen.

Det betyr blant annet at det kan være problemer for motgående biler å passere hverandre, samt at det kan være vanskelig for utrykningskjøretøy å komme fram.

Wåsjø forteller at vegvesenet prøver å opplyse bilistene om situasjonen, slik at folk eventuelt kan vurdere om det er mulig å ta en annen vei.

Politiet fikk melding om trafikkproblemene lørdag formiddag:

Laster Twitter-innhold

Mangel på parkeringsplasser har vært et problem i lang tid. Stadig flere velger å gå opp til Gaustatoppen. Noen dager er det 500-600 biler som skal parkere på veien ved fjellet.

Parkeringsplass Stavsro

Parkeringsplassene ved Stavsro fylles raskt opp. (Arkivbilde)

Foto: Kurt Inge Dale
 • 1–0 Odd

  Odd leder 1–0 over Lillestrøm til pause, etter scoring av Sigurd Hauso Haugen. Odd har dominert store deler av omgangen, men Lillestrøm har vist seg farlige på kontringer.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen