NRK Meny
Normal

Overraskende lite bråk på Countryfestivalen

To dager på rad har vakter fått gjennomgå av berusede og aggressive festivaldeltakere. Likevel sier politiet at festivalen aldri har vært så rolig som i år.

Countryfestivalen i Seljord

Mye av bråket som har oppstått tidligere år har foregått på campingområdet på Dyrskuplassen i Seljord. Men i år skryter politiet av at festivaldeltakerne har tatt det rolig sålangt.

Foto: Marie Roksund / NRK

Countryfestivalen i Seljord er Nordens største countryfestival, og arrangeres i år for 17. gang. Tidligere har politiet meldt om flere uheldige hendelser på festivalen. Blant annet ble det anmedt fire voldtekter i forbindelse med arrangementet i fjor.

Men nå har pipa en annen lyd, opplyser politiet.

– Det har vært den roligste festivalen her oppe noensinne, sier konstituert lensmann i Seljord, Else Krogseth Eilefstjønn.

Få til å være så stor festival

Totalt 2200 vogner og 4000 gjester var på plass på Dyrskuplassen ved utgangen av festivalens andre dag, etter at festivalen begynte onsdag. Lensmann Eilefstjønn kan fortelle at det hittil på festivalen har kommet inn to personer i arresten, og politiet har fått inn tre anmeldelser.

– Det er lite, når det er såpass mange som er der oppe, sier Eilefstjønn.

Hun sier at det lett kan oppstå konflikt når så mange unge møtes til alkohol og fest, men at kanskje været kan ha gjort at folk fester litt roligere i år.

– I fjor var været veldig fint, og det kan være at folk er litt mer forsiktig på flaska når det ikke er så varmt ute i år, sier hun, og skryter av deltakerne.

Til tross for vold mot vakter

Dette til tross for at det i løpet av de to siste dagene har vært skrevet om at to vakter har blitt utsatt for vold i forbindelse med at de prøvde å gå i mellom to personer som hadde gått i klinsj med hverandre.

Det er SOS Security som har ansvaret for vaktholdet på festivalen, og vaktleder Jon Sigurd Jacobsen, sier de har mer enn godt nok vakthold.

– Det er vanskelig å unngå noen situasjoner som fører til fysisk kontakt når man skal nærme seg mennesker som er i konflikt, sier Jacobsen.

Han mener medienes fremstilling av vaktholdet og sikkerheten på festivalen, er overdrevet.

– Det som sjeldent skrives om, er alle som inviterer vektere inn på egg og bacon og kaffe, og som de kjenner igjen fra år til år, sier han.

 • Internasjonal Ibsenpris

  Den sveitsiske regissøren og komponisten Christoph Marthaler er vinnar av Den internasjonale Ibsenprisen 2018. Prisen på 2,5 millionar kroner blir delt ut av den norske stat, og blir rekna som den største teaterprisen i verda.

 • Avvik ved NOAH Langøya

  Miljødirektoratets revisjon av NOAH Langøya har avdekt fire avvik. Dette er det same selskapet som står bak planane om eit avfallsdeponi i Brevik. Korkje Miljødirektoratet eller administrerande direktør, Carl Hartmann, ser på avvika som alvorlege.

  Langøya
  Foto: NOAH
 • Vis omsyn på tronge vintervegar

  Køyreskulelærar Preben Utzig i Skien lærer elevane sine at det ikkje er nokon vits i å halde på forkøyrsretten, men heller vise omsyn nå som gater og vegar er både tronge og glatte. Utzig får full støtte hjå UP Region Sør.

  Preben Utzig
  Foto: Roald Marker / NRK