NRK Meny
Normal

Ordføreren får massiv støtte i sosiale medier

Mange viser sin støtte til Sven Tore Løkslid etter at det kom reaksjoner på at han stilte i naziuniform i TV-serien «Kampen om tungtvannet».

Sven Tore Løkslid

Ordføreren i Hjartdal i Telemark, Sven Tore Løkslid, har en statistrolle som tysk soldat i «Kampen om tungtvannet». Det har skapt reaksjoner.

Foto: Filmkameratene

– Du har vår fulle støtte kjære ordfører, Sven Tore Løkslid, skriver en støttespiller på Løkslids Facebook-side onsdag kveld.

– Stå på du, Sven Tore, skriver en annen.

Da det ble kjent at ordfører i Hjartdal, Sven Tore Løkslid, stilte opp som statist i naziuniform i TV-serien «Kampen om tungtvannet», var det noen som reagerte. Arbeiderpartiet i Telemark fikk blant annet en anonym e-post hvor det ble stilt spørsmål om hvorfor ordføreren påtok seg rollen som tysk soldat. Men nå får ordføreren mange støtteerklæringer i sosiale medier.

Les også: Reagerer på ordfører i naziuniform

Les også: – Flott at Løkslid stiller i uniform

Engasjerer byrådslederen

Etter at NRK la ut saken tidligere i dag, har også VG omtalt den. Saken har blitt delt og kommentert flittig på nett. Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, er blant dem som har delt NRK-saken på sin Facebook-side.

Stian Berger Røsland

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, viser sin støtte til Sven Tore Løkslid på Facebook.

Foto: NRK

– Denne ordføreren var statist i en tv-serie! Hva enkelte kan hisse seg opp over, skriver Røsland på Facebook.

Får støtte fra flere

Hjartdal-ordføreren får også støtte av stortingspolitiker og leder av Telemark Arbeiderparti Terje Lien Aasland og krigshistoriker Guri Hjeltnes.

– Jeg forstår at noen er opptatt av det så lenge det er en ordfører som gjør det. Likevel synes jeg det er riktig å bidra til å fortelle historien. Det er viktig for å unngå liknende hendelser i fremtiden, sier Aasland til NRK.

– Det er vel ingen som kan tro at han deler nazistenes synspunkter, selv om han spiller tysk soldat i TV-serien, sier Hjeltnes.

– Det var kun en rolle

Det er i andre episode av TV-serien «Kampen om tungtvannet» du får se Løkslid i rollen som tysk soldat. Selv sier han til NRK at det kun var en rolle som statist, og at han beklager at enkelte føler ubehag ved å se han i nazi-uniformen.

– Jeg legger meg flat for kritikken. Det er viktig å presisere at dette ikke har noe med meg å gjøre, dette var kun en rolle som statist, presiserer han.