NRK Meny
Normal

Entusiastiske tross nedgangstider

Etter å ha startet kronerulling i desember, ser det ut til at Norges Skøyteforbund vil nå målet om 1 million kroner innen sesongslutt.

Barn på skøyter

Fremtidens skøyteløpere koser seg på isen.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Halvor Laustad, generalsekretær i Norges Skøyteforbund, forteller entusiastisk at de til nå har samlet inn 340.000 kroner ved hjelp av kronerullingen.

– Vi er kjempeglade for hver eneste krone som kommer inn, sier han.

Nå som skøytemesterskapene nærmer seg, håper Laustad på flere pengebidrag i kronerullingen.

– Nå er det EM til helga, snart world cup på Hamar og VM i februar og mars. Vi tror interessen vil stige enda mer og at folk vil få bedre opplysninger om muligheten til å bidra med penger dersom de har lyst, uttaler han videre.

Tror Norge vil våkne

Roar Eriksen

Roar Eriksen håper interessen rundt skøytesporten stiger.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Roar Eriksen, leder i Herkules Skøyteklubb, forteller at Skøyteforbundets økonomiske situasjon i liten grad påvirker breddeidretten.

– Vi merker situasjonen i liten grad, fordi de lokale klubbene har lite å gjøre med skøyteforbundet når det gjelder det økonomiske. Vi er vant til å leve vårt eget liv, håndtere vår egen økonomi og er ikke vant til å få noen bidrag fra Norges Skøyteforbund.

Selv er Eriksen optimistisk når det gjelder interessen for skøytesporten i Norge.

– Det norske folk vil våkne dersom vi igjen klarer å nærme oss verdenstoppen.

Videre håper Eriksen at næringslivet også vil bidra til å redde sporten.

– Skøyter er en tradisjonsrik idrett i Norge, og det syntes jeg også burde være av interesse for næringslivet å støtte opp om.

– Synd at interessen er lav

Skøyteentusiaster

Preben Stensrud og Rune Olsen syntes det er stas å gå på skøyter.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Preben Stensrud (15) og Rune Olsen (15) ved Gimsøy ungdomsskole er blant dem som syntes det er synd det står tøft til med skøyteidretten.

– Det er synd for dem som har dette som sin idrett både profesjonelt og i bredde. Norge får dessverre ikke vist hva de er gode for når det er slik, sier Stensrud.

Selv syntes ungdomsskoleelevene det er morsomt å stå på skøyter.

– Det er moro. Vi kan spille hockey og bare stå på skøyter. Vi liker fart og balanse, så det er en del ferdigheter i skøyter, avslutter guttene.