Normal

ØPD sikret videre drift

En betydelig mengde arbeidsplasser er redda ved entreprenørbedriften ØPD i Bamble. Bedriften ble sikret videre liv i natt.

ØPD

STARTER OPP PÅ NYTT: Arbeidsplasser ved ØPD Group i Bamble er redda.

– I dag har jeg gleden av å meddele at drifta er sikra framover. Vi er veldig ydmyke for det vi har gått igjennom og beklager situasjonen for alle involverte, sier administrerende direktør Nils-Johan Tufte i ØPD Group AS i Bamble.

22. februar ble det kjent at selskapet ville slå seg konkurs. Direktøren gikk ut og beklaget til de 140 ansatte som ville miste jobbene sine. Han beklaget også til kunder og leverandører over at gjeldsforhandlingene ikke førte fram, og at selskapet og datterselskaper måtte melde seg konkurs.

Nils-Johan Tufte - Dagleg leiar ØPD

Nils-Johan Tufte, administrerende direktør i ØPD Group AS i Bamble.

Foto: Martin Torstveit / NRK

– På samme tid, kan jeg si at det er med stolthet vi nå kan sikre at eventyret kan fortsette.

ØPD har de siste årene slitt med høy gjeldsgrad. Nå jobber entreprenørbedriften videre med kunder, kontrakter og en rekke formaliteter for å få i gang drifta.

– En god løsning

De ansatte ble informert om de gode nyhetene på et allmøte tirsdag formiddag.

– Nå har jeg det veldig bra. Nå sitter jeg her med kaffekoppen og prøver å fordøye nyheten, sier klubbleder i ØPD, Terje Rasmussen.

Han synes avtalen og løsningen som ble skissert under møtet er en god løsning for de ansatte. Nå håper han de nå kan komme fort i arbeid igjen.

– Dette betyr veldig mye. Det er viktig å ikke gå ledig lenge. Det har vært en tid med mange tanker, og mange løsninger har surra rundt oppi hodet. Så å få landa noe nå var viktig, sier klubbleder i ØPD, Terje Rasmussen.

Signerte avtale i natt

– Vi kommer til å trappe opp drifta igjen, men det skjer ikke over natta. Signalene er at vi ønsker å komme så fort som mulig opp på det nivået der vi slapp, sier Nils-Johan Tufte.

Han blir selv med videre, sammen med tre norske medinvestorer, men han får ikke den sentrale rollen i selskapet som han har hatt. I natt signerte han avtale med flere aktører, men vil ikke gå inn på hvilke samarbeidspartnere han har fått med på laget.

– De er langsiktig inne for å utvikle ØPD til det beste det kan bli, sier Tufte, som nå trer inn i en rolle som handler om forretningsutvikling.

Usikkert hvor mange

Håpet er å redde alle arbeidsplassene, men i dag kan ikke selskapet svare på nøyaktig hvor mange som får jobbene sine tilbake.

– Det vil nok over tid være behov for å dekke opp alle arbeidsplassene igjen, men det er for tidlig å si nå. På kort sikt skal vi utvikle dette på beste måte, og en betydelig mengde arbeidsplasser er redda. Vi vil nok fortsatt innta plassen som Bambles nest største arbeidsplass i løpet av kort tid, tror Tufte.