NRK Meny
Normal

Odd-treneren: – Vi kan glemme medalje

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sier at de har lagt målet de hadde før sesongstart bak seg. – Vi er ikke i nærheten av medalje engang.

Dag-Eilev Fagermo

Dag-Eilev Fagermo leder her troppens nest siste trening før sommerferien som starter fredag.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er skuffet over lagets innsats etter at første del av årets tippeliga er unnagjort.

– Vi skal trene som om målet om medalje står ved lag, men det må vi bare legge til side. Vi er ikke i nærheten, sier han, og konstaterer at laget ikke har prestert etter forventningene.

– Resultatmessig og poengmessig er vi bak det vi hadde ambisjoner om og det vi hadde trodd. Det er skuffende. Når det gjelder bortebane så har vi gjort det bra, men i kampene på hjemmebane har vi vært for svake, sier Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo, Kenneth Martinsen, Andre Hansen

Dag-Eilev Fagermo, fysioterapaut Kenneth Martinsen og keeper Andre Hansen

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Kun én hjemmeseier

Etter elleve spilte kamper står Odd Grenland med fire tap, to seire og fire uavgjorte kamper. Laget har kun klart å spille seg til én hjemmeseier.

Odd-keeper André Hansen

Odd-keeper André Hansen med et stort øye etter forrige seriekamp.

Foto: Berit Heggholmen / NRK
Ronny Deila

Ronny Deila har kritisert Odd Grenland.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Keeper André Hansen er ikke fornøyd med statistikken på hjemmebane.

– Det er for dårlig. Vi ønsker selvfølgelig å vinne mest mulig hjemme, både for å tilfredsstille publikum og for selvtilliten vår. Vi må finne tilbake til tryggheten, og skape et fort på hjemmebane, sier Hansen.

Får kritikk

Etter kampen mot Strømsgodset i Drammen fikk Odd krass kritikk fra flere hold for spillestilen sin. Det var blant andre Strømsgodset-trener Ronny Deila som gikk ut og sa at det var flaut å se på Odds fremføring på Marienlyst sist uke.

Dag-Eilev Fagermo sier at stort sett alle lag presser lavt både på hjemme- og bortebane i perioder.

– Til og med Manchester United gjør det av og til. Det er helt normalt å være kompakte i fotball. Men det vi derimot kan kritiseres for er pasningsspillet vårt. Vi blir trykket tilbake og kommer oss ikke fremover i banen fordi vi mister ballen for mye. Så det er pasningsspillet som er nøkkelen til å komme seg høyt i banen og se mer offensive ut. Det er der vår største utfordring ligger nå, sier han.

– Hva slags Odd-lag får vi se etter ferien?

– Jeg håper først og fremst at vi får se det beste Odd-laget, både når det gjelder laguttak og form. Ferien kommer beleilig, siden vi har mange skader nå, sier Fagermo.

Tar ferie

Odd-spillerne har siste fellestrening i dag fredag. Nå venter to uker med ferie.

– Det blir feil å kalle det ferie. Jeg vil heller beskrive det som aktiv avkobling. Det blir egentrening for alle spillerne, sier fysioterapeut Kenneth Martinsen i Odd Grenland.

– Hva skal gutta gjøre?

– Vi skal ha fokus på å komme på plass med skadene som vi har nå. Det gjelder blant annet Morten Fevang og André Hansen. Ellers blir det en periode nå med mye kondisjonstrening, sier Martinsen.

André Hansen ble operert for kinnbeinsbrudd tirsdag denne uka.

– Det var ikke godt, men jeg er på bedringens vei nå, sier han.

Han er foreløpig usikker på når han er tilbake på banen.

– Nå skal jeg ta sommerferien til hjelp, så får vi håpe at jeg kanskje kan være tilbake til den første eliteseriekampen etter ferien, sier Hansen.

Håper på forbedring

Odd Grenland ligger nå på 12. plass på tabellen med 13 poeng.

Selv om Dag-Eilev Fagermo ikke lenger tror på medalje, håper han at laget skal heve seg etter ferien.

– Med de tendensene vi hadde mot slutten nå, tror jeg vi har potensial til å klatre på tabellen utover i sesongen, avslutter Fagermo.