NRK Meny
Normal

Nina (19) går nye veier for å få drømmejobben

Det største ønsket til Nina Aaslie Andersen fra Rjukan er å få lærlingplass som logistikkoperatør. 37 originale sekunder skal gjøre susen.

Nina Aaslie Andersen

SØKER LÆRLINGPLASS: 19 år gamle Nina Aaslie Andersen går via sosiale medier for å sikre seg en lærlingplass som logistikkoperatør.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

– Jeg har laget en video om meg selv, og det er på en måte min CV. Jeg forklarer kort og enkelt hvem jeg er på 37 sekunder.

I videoen er det bilder av 19-åringen, litt om hva slags faglig bakgrunn hun har, bilder av familien hennes og hva slags personlige interesser hun har. Jobbmarkedet er presset i store deler av Sør-Norge, og i begynnelsen av november fikk du høre at over 400 personer søkte en deltidsstilling i en matbutikk i Porsgrunn. Derfor er det viktig å skille seg ut i mengden av arbeidssøkere.

– Jeg var veldig bevisst på hva jeg ville ha med i videoen, og for meg var det viktig å ha med familien min. De betyr mye for meg, sier 19-åringen.

Ikke redd for å bli utlevert

Andersen sier hun var klar over at videoen er personlig, men er ikke redd for å føle seg utlevert på noen måte.

– Om noen blir nysgjerrige av videoen, er det kontaktinformasjon helt i slutten, så det er bare å ta kontakt, smiler hun. Målet er å oppnå lærlingplass.

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på videoen, og den er også mye delt, men lærlingplassen mangler fortsatt, sier hun.

Original og kreativ idé

Kjersti Isachsen er leder av Karrieresenteret Telemark. Hun skryter av 19-åringens originale påfunn.

Kjersti Isachsen

Kjersti Isachsen ved Karrieresenteret Telemark skryter av påfunnet til 19-åringen fra Rjukan.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Jeg berømmer henne for å være aktiv, og tenke bredt og nytt. Det er noen som bruker sosiale medier på denne måten, men ikke så mange. I videoen gir hun et inntrykk av seg selv som en aktiv og flott jente.

Isachsen sier det viktigste når man jakter lærlingplass eller en jobb, er å vise at man er motivert for jobben.

– Det handler om å nå frem til potensielle arbeidsgivere. Det Nina har gjort, gjør at hun skiller seg ut på en veldig positiv måte.

Selv krysser 19-åringen fingrene for at lærlingplass som logistikkoperatør snart er i boks.

– Jeg håper en eller annen sjef ser videoen, og ringer meg så fort som mulig, ler hun.