NRK Meny
Normal

Mener Odd raner elbileiere

Etter at Odd kuttet ut tilbudet om å få lade elbilen gratis på Skagerak Arena, har de nå kommet med et nytt forslag: 100 kroner for en times lading. Leder av elbilforeningen i Telemark mener det er et ran på høylys dag.

Geir Elsebutangen

REAGERER: Geir Elsebutangen er styreleder i Vestfold og Telemark elbilforening. Han mener det er grådig av Odd å ta 100 kroner for en times bruk av hurtigladeren på Skagerak Arena i Skien.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Onsdag skrev Varden at Odd har kommet med en løsning der elbilbrukerne kan få lade i en time i åpningstiden mot at de betaler 100 kroner. Men leder av elbilforeningen i Telemark, Geir Elsebutangen, er skeptisk til hvem dette egentlig er en løsning for.

– Ren grådighet av Håndlykken og Odd, sier Elsebutangen.

– En helt håpløs uttalelse, svarer Håndlykken.

Mener Odd tar femdoblet pris

Litt avhengig av strøm- og nettpriser, er man kanskje oppe i 20 kroner i utgifter for å lade en elbil en time, ifølge Elsebutangen. Derfor mener han at Odd tar fem ganger så mye betalt ved å ha en prislapp på 100 kroner.

– Det er nesten ran på høylys dag. Ladestasjonen er jo en gave Odd har fått fra Skagerak og ABB, så de har jo ikke hatt noen utgifter, sier Elsebutangen.

Elsebutangen reagerer også på at åpningstiden på ladestasjonen bare er fra klokken 12 til 18, i det tidsrommet folk er på jobb.

Håndlykkens argument er at en fotballklubb ikke kan forsørge folk med gratis drivstoff. Dessuten mener Odd-direktøren at dersom klubben tilbyr gratis lading, vil det hindre at flere ladestasjoner kan starte opp.

Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken mener det er viktig at det kommer flere ladestasjoner i Skien, men han mener at for at det skal kunne skje, kan det ikke være gratis å lade på Skagerak Arena.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Håndlykken mener derfor at gratis lading ville vært en bjørnetjeneste til elbilbrukerne. Han mener det ikke vil komme flere hurtigladere i Skien dersom det er gratis å lade på Skagerak Arena.

– Jeg har jobbet med elbil i 20 år, og det kan jo ikke være sånn at de som kjører elbil kan forvente å kjøre gratis, sier Håndlykken.

Odd vil ikke stå for gratis lading

– At hurtigladere skal være gratis er verken regjeringens, miljøorganisasjonenes eller Odds politikk, sier Håndlykken.

Bakgrunnen er at det i to år har vært mulig å lade elbiler på Skagerak Arena i Skien. For to uker siden skrev Varden at dette nå er begrenset til å gjelde kun de som har årskort på Odd-kampene.

– Med tanke på at Odd vil være et miljøflaggskip, så synes jeg dette er skuffende, sier Elsebutangen.

Mener Telemark er et u-land på elbil

I Norge kjører mindre enn fem prosent av bileierne elbil. I Telemark og Grenland er det bare snakk om rundt en prosent.

– Telemark er et u-land på elbil. Jeg synes derfor at det er synd at vi dreper de få mulighetene folk har for å lade. Dette kan jo få folk til å velge bort elbil, sier Elsebutangen.