Hopp til innhold

Vil kjøre elbil til hytta

Elbilen er ikke lenger noe folk bare vil bruke for å kjøre til jobb i kollektivfeltet uten å betale bompenger. Nå vil hyttefolket også bruke elbilen til hytta i helger og ferier.

Elbil

Folk som eier elbil vil bruke den utenfor kollektivfeltene også.

Foto: Trine Bråthen / NRK

– Jeg synes det er viktig å ta vare på miljøet, og det gjør man best ved å kjøre elbil, også til hytta, sier Eivind Halaas.

Han har hytte på Kyrkjebygdheia i Nissedal, og i mai kjørte han sin nye Golf elbil i 12 mil fra Arendal til hytta.

– Selv om jeg kjørte forsiktig, hadde jeg bare så vidt batteri nok til å nå fram. Om vinteren, eller med flere passasjerer i bilen hadde det ikke gått, sier Halaas.

ny ladestasjon for elbil Berkåk

Det er slike ladestasjoner elbilforeningen vil ha flere av.

Foto: EV Power

Vil ha flere ladestasjoner i distriktene

Han etterlyser derfor flere ladestasjoner i distriktene, og får støtte av generalsekretær i elbilforeningen, Christina Bru.

Christina Bru, generalsekretær Elbilforeningen

Christina Bru i Elbilforeningen.

Foto: Ståle Frydenlund, Elbilforeningen

– Det er noe av det våre medlemmer er mest opptatt av, hvorfor det går så tregt å bygge ladestasjoner i Distrikts-Norge, sier Bru.

Nissedal er en av seks kommuner i Telemark uten ladepunkt for elbiler. Ian Parry-Jones er 2.-kandidat på Senterpartiet si kommunevalgliste i Nissedal, og han mener kommunen bør hjelpe næringslivet for å finne løsninger.

– Når man ser på kartet, er det et stort behov for ladestasjoner, og jeg mener det bør være mulig å få til, sier Parry-Jones.