NRK Meny
Normal

Mange telemarkinger kom seg ut

Søndag var turistforeningens «Kom deg ut-dag», i Telemark var det ni arrangementer som trakk over 600 personer ut i naturen.

Kom deg ut dagen

Rundt 300 personer møtte opp i Skien fritidspark, til «Kom deg ut-dagen».

Foto: Hamid Rezai

I Skien fritidspark hadde rundt 300 personer møtt opp for å delta i Den norske turistforeningens «kom deg ut-dag». Der hadde Grenland speiderkrets satt opp vinterleir med lavvo og bål.

– Det ble en aktivitetsleir for hele familien med akekonkurranse og natursti, sier Marthe Isaksen i Telemark turistforening.

Til sammen var det rundt 600 personer som deltok i de mange arrangementene og tilstelningene rundt om i fylket. Telemark turistforening hadde planlagt ni aktiviteter i fylket.

– I Skien er det speiderleir og akekonkurranse, i Bamble er det ostesmørbrød på bålet, i Vinje er det mørketur med hodelykt og i Seljord skileik, for å nevne noe. I tillegg er det arrangementer på Gautefall, i Lunde, Bø, Siljan og Morgedal.

– Det var litt surt og kaldt nordover i fylket, men dagen har vært en suksess, sier Isaksen.

– Ikke mulig uten ildsjelene

«Kom deg ut-dagen» markeres to ganger i året over hele landet, i fjor var det 2000 deltagere i Telemark. Den Norske Turistforeningen ønsker nemlig å få så mange som mulig til bli med på den gode gamle søndagsturen.

Isaksen sier at det hadde vært umulig å få til arrangementene uten alle de frivillige turlagene som har stelt i stand.

– Det er ildsjelene som gjør det mulig. Og med en slik dag, så kommer kanskje flere seg ut og bruker nærmiljøet sitt, og det er jo litt av målet, sier Isaksen.

Dagen skal fungere som en start for en aktiv vintersesong.

– Målsettingen med arrangementet er å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve den norske vinteren og naturen over det ganske land, sier Isaksen.

Turistforeningen forventer at over 30 000 deltar på de rundt 140 arrangementene og tilstelningene rundt om i Norge. Dette er 18. gang «kom deg ut-dagen» arrangeres.

 • Østafjells får best vêr denne veka

  Laster Twitter-innhold
 • Skien kommune tilbake på nett

  Skien kommune er tilbake på nett, etter at internettlina har vore nede i fleire timar. Kommunen beklagar forseinkingane på grunn av nettbrotet.

 • Stal bikubar, må i fengsel

  Ein mann frå Fyresdal må sone 28 dagar i fengsel etter at han stal 12 bikubar til ein verdi av 80.000 kroner. Mannen er òg dømt for å eige to hagler utan løyve frå politimeisteren.

 • 33 personar skadde i februar

  Ingen vart drepne i februartrafikken i Telemark. I alt vart 33 personar skadde i 17 vegtrafikkulukker i fylket vårt førre månad. Det er ein nedgang på fire skadde frå same periode året før, viser tal frå SSB.